İmam Hamaney’in buyrukları olmasaydı, İslami Direniş ve Hizbullah bunca zaferlere ulaşmazdı

  • 15 Ağustos 2015
  • 834 kez görüntülendi.
İmam Hamaney’in buyrukları olmasaydı, İslami Direniş ve Hizbullah bunca zaferlere ulaşmazdı

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı’nın düzenlediği Altıncı Genel Kurul Zirvesi için İran’a giden Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Tahran Cuma Namazı hutbelerinden önce yaptığı konuşmada, İran’ın etkin bir bölgesel güç olduğunu ve bölgedeki mürtecilerle mücadele ettiğini belirterek, İran ve Batı arasında varılan anlaşmaya yönelik tebriklerini iletti.

Şeyh Naim Kasım konuşmasının devamında, Sömürücüler tarafından Siyonist Rejim’in bölgede kuruluş şeklini açıklayarak, “Sömürücülerin Siyonist İsrail Rejimi’ni kurmaktan amaçları sadece Filistin’i işgal altına almak değildi. Onların amacı müslümanların akıl ve canlarını işgal etmek ve ayrıca onları aşağılamaktı. Siyonist İsrail Rejimi kendini ABD desteğiyle ne kadar güçlü hissetse de Hizbullah gücünü Allah’tan alır. Eğer Hizbullah Lübnan’da olmasaydı şimdi Lübnan da Siyonist Rejimi’nin faaliyet sahası olmuştu. Hizbullah canla malını Siyonist Rejim’le mücadeleye adayarak, onları rezil olmuş bir şekilde Lübnan’dan dışarı çıkardı” dedi.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ayrıca Mukaddes Savunma Dönemi’ne (İran-Irak Savaşı) de işaret ederek, Baas Rejimi’nin 8 yıl boyunca İran’a dayattığı savaşta İslam’ı yok etmek istediğini ve bu savaşın bir göğüs göğüse savaş değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı bir dünya savaşı olduğunu belirtti.

Tekfirci teröristlerin Suriye yoluyla bölgeye yayılmasına dikkat çeken Şeyh Naim Kasım, Müstekbirlerin direniş cephesi olan Suriye’yi siyonizm bir Suriye’ye dönüştürmek için dünyanın 80 ülkesinden bir araya gelen teröristlerin, terörizmin Suriye’ye girmesine zemin hazırladığını ifade etti. Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Kasım, ayrıca tekfircilerin Sünni müslümanlarla hiçbir alakası olmadığını vurgulayarak, “Tekfircileri destekleyen Amerika ve müttefikleri yalan söyleyerek onlarla savaştığını iddia ediyor. Bizim tekfircilerle mücadele ve direnişe devam etmekten başka bir yolumuz yoktur” dedi.

Şeyh Naim Kasım, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı müdahaleci girişimlerini kınayarak, “Acaba şimdi yemen’deki katliamdan daha korkunç bir cinayet var mı? Suudi Arabistan, Yemen’de savaş uçaklarıyla kadınlar ve çocukların başına bomba yağdırırken insan hakları örgütlerinin de buna hiçbir sesi çıkmıyor. Bahreyn halkı da hükümetten yasal ve temel ihtiyaçlarını talep ediyordu, fakat bir bakınız ülkenin yetkilileri bu mazlum halkın başına ne belalar getirdi” şeklinde konuştu.

Şeyh Naim Kasım konuşmasının sonunda, Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın selamlarını İran halkına ileterek, “Eğer İmam Seyyid Ali Hamaney’in buyrukları olmasaydı, İslami Direniş ve Hizbullah da bunca zaferlere ulaşmazdı” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.