İmam Hamenei İslam Ülkeleri Büyükelçilerine Hitaben Konuştu

  • 20 Temmuz 2015
  • 1.802 kez görüntülendi.
İmam Hamenei İslam Ülkeleri Büyükelçilerine Hitaben Konuştu

İran’da Bayram münasebetiyle İslam ülkelerinin büyükelçileri, İranlı yetkililer ve İran halkından çeşitli kesimleri kabulünde konuşan İslam inkılabı rehberi, bölgede etnik ve mezhepler arası savaşların gerçekte Müslüman milletlerin zihninden Siyonist rejimin unutulması ve çıkartılmasına dair dayatılan bir plan ve hedef olduğunu söyledi.

Ramazan bayramını tebrik eden İslam inkılabı rehberi, İslam dünyasında vahdet ve birlikteliğin olmamasının esef verici olduğunu belirterek, ”bölgede mevcut ihtilaflar ve tefrika, normal olmayıp, dayatılmıştır. Alimler, aydınlar, ülkelerin yöneticileri, siyasetçiler, İslam dünyasının önde gelenleri İslam dünyası aleyhindeki bu tefrika ve ihtilafları önleme konusunda ciddi olarak çaba göstermeliler” dedi.

İslam inkılabı rehberi, bölge ülkelerinde Sünni ve Şii Müslümanların uzun yıllar birlik içinde yaşamalarına rağmen bugün gelinen noktada yaşanan ihtilaf ve çatışmaların normal olmadığını hatırlatarak, ”Eğer İslam ülkeleri vahdet içinde olsa ve müşterekleri üzerinde yoğunlaşsalar kesinlikle dünya siyasetinde kendine has çok büyük bir güç olurdu ama büyük güçler kendi çıkarlarını ve Siyonist rejimin çıkarlarını korumak için İslam ümmetine bu ihtilaflar ve fitneleri dayatmışlardır” dedi.

Ayetullah Hamenei, Amerikalı bazı yetkililerin terör örgütü IŞİD’in oluşturulmasında Amerikan yönetimin rolünün olduğuna dair itiraflarına da temasla, IŞİD aleyhinde bir koalisyonun inandırıcı olmadığını belirterek; bölgede emperyalist güçlerin siyasetlerinin, açık bir şekilde haince olduğunu ve bunun herkes tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.

İslam inkılabı rehberi, İran İslam cumhuriyetinin bölge siyasetlerinin emperyalist ülkelerin siyasetlerinin tam tersine olduğunu belirterek; Irak konusuna temas etti ve şöyle dedi: ”Emperyalizmin Irak’taki siyaseti, halkın oyuyla iktidara gelen hükümetin devrilmesi, Irak’ta Şii ve Sünni Müslümanlar arasında çatışma çıkarılması ve Irak’ın sonuçta parçalanmasıdır. Ama İran’ın siyaseti ise, seçimle iktidara gelen hükümeti desteklemek, iç savaşları önlemek, Irak’ın toprak bütünlüğünü korumak ve mezhepler arası çatışmaları engellemektir” dedi.

Suriye konusuna da değinen İslam inkılabı rehberi, emperyalizminin Suriye’deki siyasetlerinin de, halkın desteğindeki hükümetin ve yönetimin devrilmesi yönünde olduğunu ama bu şom emellerini bu zamana kadar gerçekleştiremediklerini zira Suriye halkı ve devletinin bir bütün olarak başta Siyonistler olmak üzere her türlü entrikaya karşı direndiğini belirterek, İran devletinin, Siyonistler karşısında direnen halkların destekçisi olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei, Amerika’nın Yemen’de firari cumhurbaşkanına ve kadını, çocuğuyla öldürülmesine sebep olan bir kişiye destek verdiğini hatırlatarak, İran’ın Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Bahreyn’de kendi şahsi çıkarlarının peşinde olmadığını aksine bu ülkelerin geleceğini o ülkelerin halklarının vermesi gerektiğini ve onların görüşüne saygı duyulması ilkesinde olduğunu belirterek, diğerlerinin o ülkelere müdahale ve görüş bildirme hakkının olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.