İmam Hamenei’nin, Amerika’nın askeri saldırıdan hedefi ile ilgili görüşü

  • 16 Şubat 2017
  • 1.285 kez görüntülendi.
İmam Hamenei’nin, Amerika’nın askeri saldırıdan hedefi ile ilgili görüşü

İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei dün sabah, İran’ın doğu Azerbaycan ili halkından binlercesini kabulünde, halkın 22 behmen’de coşkulu, tutarlı ve neşeli katılımının ” İran, nizam ve inkılabın onur kaynağı” olduğunu belirtti.

İmam  Hamenei, ABD’nin önceki ve şimdiki yönetiminin “İran’ı savaşla tehdit etme” numarasını tekrarlamadaki gerçek hedefini analiz ederek onların, bizim zihnimizi gerçek savaş yani ekonomik savaştan uzaklaştırmaya, böylece ülke yetkililerini  ekonomi alanındaki ilerlemeler ve Batılıların İran halkına karşı kültürel savaşı üzerine yoğunlaşıp, odaklanmalarından alıkoymaya çalıştıklarını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi, CIA, MOSSAD ve İngiltere’nin istihbarat teşkilatının aralıksız çabaları ve petro-dolarların  inkılap ve İslam cumhuriyetine karşı ortam oluşturmak için harcanmasına işaretle, yıllar boyunca yüzlerce uydu kanalı, sanal ortam ve İran’dan kaçan firari müflislerin, İslam nizamını aşağılamak, zayıflatmak ve suçlamaya çalıştıklarını söyledi.

İslam inkılabı rehberinin bu sözleri aslında bir çok ülkeyi uğraştıran bazı karmaşık komplolara işarettir. İran halkı düşmanları arasında bu yöntemle yani ekonomi baskı ile daha önce yenilmiş hedeflerine ulaşabilecekleri algısı oluşmuştur. Bu geniş alandaki savaş sadece medya, yumuşak veya psikolojik savaş alanında değildir, zira bir çok zayıf ve kırılgan ülkede kadife inkılapları ile sonuçlanan bir yap boz oyunun parçalarıdır.

Dikkat edilmesi gereken konu, düşmanın eski siyasetlerinden umudu kesmesi ardından, nizamın işlevsiz olduğunu gösterme çabalarıdır. Düşman İran’ın 38 yıllık önemli faaliyetleri ve ilerlemelerini silik ve önemsiz göstererek halkı umutsuzluğa sürüklemeye çalışıyor. Bu sinsi çalışmalar nizam içinde ayrışmaların varlığına dair iddialarla devam ediyor. Bu iddia ise İran’ın geleceği ve milli vahdete acımaktan kaynaklanmıyor, zira ana hedef toplumda tefrika ve ihtilaf çıkartmaktır. İran halkı istikrarsızlık oluşturacak akımlara karşı, örneğin 2009 seçimleri ardından yaşanan olaylarda olduğu gibi, düşmanın gerçek mahiyetini bildiğini gösterdi; nitekim fitne akımı ve düşmanın ulaşmak için saniyeleri saydığı hedefi ise, kendiliğinden oluşan hş 9 Dey gösterileri ile suya düştü ve halk uyanık ve basiretli davrandığını gösterdi.

Bu gerçeklere dayanarak İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, Türk, Fars, Lor, Kürt, Arap ve Beluç gibi etnik çeşitliliği, İran için değerli bir fırsat olarak niteledi ve düşmanın her daim kavmiyetler arasında çatlak ve ayrılık oluşturmaya tamah gözü dikerek, böylece ülkede bir deprem oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Fakat İran’da hiçbir çatlak ve bölünmüşlük olmadığı  gibi halk birlik ve beraberlik içinde yan yana yaşıyorlar. Birlik içinde olan halkın muazzam okyanusu, Aşura’ya ihanet edenlerle barışmaz. İran halkının siyaset sahnesindeki basiretli varlığı ise çok açık bir mesaj taşıyor. İslam inkılabı rehberinin de belirttiği üzere İran halkının sahnedeki varlığı, tehditlere karşı bir yanıttır ve İran halkı İslam, İran ve bağımsızlık söz konusu olunca tüm benlikleri ile direniyorlar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.