İmam Humeyni (r.a) Vefatının 26. Yılında Özlemle Anıldı

  • 04 Haziran 2015
  • 814 kez görüntülendi.
İmam Humeyni (r.a) Vefatının 26. Yılında Özlemle Anıldı

İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin vefatının 26. yılı anma merasimi bugün İmam Humeyni’nin kabrinin bulunduğu külliyede, İslam İran hükümeti ve askeri yetkilileri, yabancı misafirler ve yüzbinlerce İmam Humeyni aşığının katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti.
İRNA’nın haberine göre, merasime katılanlarca yapılan etkinliklerde, ‘Biz hepimiz senin askerleriniziz Ey Hamenei, Biz senin emrindeyiz Ey Hamenei, canımız sana feda ey Hamenei!” şeklinde atılan sloganlar dikkat çekerken, ziyaretçiler İmam Humeyni’nin yolunu sürdüren İslam inkılabı rehberi ve Veliyyi Emri Müslimiyn Ayetullah Hamenei ile beyatlerini tazelediler.
İnkılabın üçüncü ve dördüncü nesli olmak üzere İran genelinden halkın herkesiminden yüzbinlerin katıldığı anma merasiminde, İmam Humeyni’yle de, yolunun sürdürüleceğine dair yemin edildi.
Sözkonusu merasime 17 ülkeden 80’den fazla kameraman, muhabir ve basın mensubu katılırken 26 yabancı medya kuruluşu da anma merasimini yayınladılar.
Merasime İslam dünyasının çeşitli yerlerinden çok sayıda alim, düşünür ve İmam dostu insan katıldı.
Bu arada rahmetli İmam Humeyni’nin vefatının 26. yıldönümü münasebetiyle dünyanın bir çok yerinde değişik etkinlikler düzenleniyor.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.