İmam Hüseyin Erbain ziyareti tekfircilere en büyük cevaptır

  • 25 Ekim 2016
  • 1.516 kez görüntülendi.
İmam Hüseyin Erbain ziyareti tekfircilere en büyük cevaptır

İran’ın kum kenti taklid merci alimlerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, İmam Hüseyin (as) Erbain ziyaretini, tekfircilere karşı indirilmiş en büyük cevap olduğunu söyledi.

Tesnim haber ajansına göre, Ayetullah Mekarim Şirazi,  dün yaptığı açıklamada, İmam Hüseyin (as)’nin mesajının düşmanlarının isteklerinin aksi bir şekilde yayılmakta olduğunu  elbette  düşmanların Erbain ziyaretine yönelik hassasiyetlerinin de arttığını belirterek,  bütün herkesin düşmanların oyunları karşısında son derece uyanık ve dikkatli olması gerektiğini  söyledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Erbain ziyaretini büyük bir sermaye olarak nitelerken, ‘bu büyük ziyaretin halkın kendiliğinden hareketiyle görkemli bir şekilde yapıldığını’ söyledi.

Erbain merasimine  20 milyon ziyaretçinin katılımına işaret eden Ayetullah Mekarim  Şirazi, her yıl bu merasimlerin daha görkemli yapıldığına  şahit olduklarını ve her kesin de böylesine bir kalabalığın  koordinesinin  Suudi rejiminin Hac organizasyonundan daha iyi olduğunu  itiraf ettiğini söyledi.

20 kasım 2016  tarihinde yani hicri kameri 20 sefer 1438 tarihinde  Erbaini Hüseyni merasimleri  düzenlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.