İmam Musa Kazım -as-ın şehadet yıldönümü

  • 12 Nisan 2018
  • 1.070 kez görüntülendi.
İmam Musa Kazım -as-ın şehadet yıldönümü

Bugün hicri kameri 25 Recep 1439 ve 12 Nisan 2018 Ehlibeyt imamlarının 7.’si, İmam Musa Kazım -as-ın şehadet yıldönümüdür.

İmam Musa Kazım -as- büyük düşünürlerin ve alimlerin de ders aldığı değerli babası İmam Cafer-i Sadık -as- ın mektebinde taalim ve terbiye görüp, adalet, şecaet, güzel ahlak ve istikamet abidesi olmuştur.

İmam Musa Kazım -as- 35 yıl Müslümanların imametliği görevini üstlenmiş ve değerli ömrünün büyük bir kısmını hapiste geçirmiştir.

İmam Musa Kazım’ın -as-ın imamet dönemi Abbasilerin Ehli-i Beyt imamlarına baskı ve zulümlerinin şiddet kazandığı bir döneme denk gelmiştir.

İmam Kazım -as- müslümanlara İslam dinini açıklayarak, onlara zalim yöneticilerden uzak durmalarını emrediyordu. Abbasilerden olan Harun Reşid İmam’ın müslümanlar arasındaki etkisinden dehşete kapılarak, muhtelif entrika ve komplolarla o hazreti hapse attırdı ve hicri kameri 183. yılında o hazreti zehirleterek şehid etti.

İslami İran halkı o yüce imam’ın şehadet yıldönümü gecesinde başta Meşhed ve Kum kentleri olmak üzere dini mekanlara akın ederek matem merasimlerine katıldılar.

İmam Musa Kızım -as-ın şehadet yıldönümü münasebeti ile tüm İslam alemine başsağlığı diliyor taziyelerimizi bildiriyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.