İmam Musa Kazım’ın (as) Şehadet Yıldönümünde Yas Merasimleri Düzenleniyor

  • 14 Mayıs 2015
  • 847 kez görüntülendi.
İmam Musa Kazım’ın (as) Şehadet Yıldönümünde Yas Merasimleri Düzenleniyor

İran halkı dün gece, Ehl-i Beyt imamlarının 7. nuru, İmam Musa Kazım –as-ın şehadet yıldönümünde yas merasimleri düzenlediler.

Bugün hicri kameri takvimle 25 Recep, Ehli beyt imamlarının 7. halkası Hz. İmam Musa Kazım –as-ın şehadet yıldönümü.
İmam Musa Kazım –as- değerli babası İmam Cafer-i Sadık –as-ın büyük ilmi mektebinde, o yüce şahsiyetin tealim ve terbiyesinde ahlak, cesaret, istikamet ve adalet simgesinin en yüce mertebelerine ulaştı.

İmam Musa Kazım –as-, 35 yıla yakın Müslümanların imameti görevini sürdürdü ve değerli ömrünün kısa bir bölümünü de sürgün ve hapiste geçirdi.

İmam Kazım –as- imamet döneminde, Abbasi hükümdarları Ehl-i Beyt’e yönelik baskı ve zulümlerini en doruk noktasına ulaştırmıştı.

İmam Kazım –as-, Abbasi hükümdarlarının fasid siyasi ve iktisadi düzeninin Müslümanlara hakim olduğu dönemde halkı mevcut iktidarın zulüm ve baskılarına karşı aydınlatıp, Abbasi hükümdarlarının izlediği yolun İslami değerlere ters düştüğünü açıklayarak, fasid ve zalim iktidarın karşısına geçti.

Halkın, o hazretin yüce fazilet ve sonsuz ilim deryasından haberdar olmasını ve faydalanmasını istemeyen Abbasi halifesi Harun, o hazreti zindana atarak, hicri kameri 183 yılında zehirleterek şehid etti.

İmam Musa Kazım –as-ın şehadeti vesilesiyle, başta siz değerli dinleyicilerimiz olmak üzere tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.