Ä°mam Rıza (as) ziyaretçileri MeÅŸhed’in karlı yollarında

  • 09 Aralık 2015
  • 999 kez görüntülendi.
Ä°mam Rıza (as) ziyaretçileri MeÅŸhed’in karlı yollarında
Son günlerde Ä°ran’ın bir kar ortamına girmesine aldırış etmeyen Hz. Ä°mam Rıza (as) ziyaretçilerinin yalın ayak MeÅŸhed’e yürüyüşleri aralıksız devam ediyor.

PressTV’nin bildirdiÄŸine göre karla kaplı yollar bile Ehli Beyt Ä°mamlarından Hz. Aliyyibni Rıza (as)ın aşıklarını, kendi maÅŸuklarının ÅŸehadet yıl dönümü törenlerine katılmak için yaya ve yalın ayakla MeÅŸhed kentine yol almalarına engel olamadı.

Hz. İmam Rıza (as)ın ziyaretçilerine hizmet derneği sözcüsü Hüseyin Rızai şu anda Meşhed istikametine doğru 70 bin kişinin yaya olarak hareket ettiğini bildirdi.

Dün İRNA ajansına açıklamada bulunan Rızai, kendi kurumunun yol boyunca yaya ziyaretçilere her türlü imkanı sağlama azminde olduklarını ve bu konuda şu ana kadar her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını bildirdi.

Ä°ran’ın kutsal dini kentlerinden MeÅŸhed Sefer ayının son günlerinde yüce Ä°slam Peygamberi Hz. Muhammed (saav) ve ikinci Ä°mam Hz. Hasan’ın 28 Sefer (yarın PerÅŸembe) günü vefat ve ÅŸehadet yıl dönümü ayrıca Hz. Ä°mam Rıza (as)ın 30 Sefer Cumartesi günü ÅŸehadet yıl dönümü dolayısıyla büyük bir izdiham yaÅŸamakta ve müslümanlar bu günlerde Hz. Rıza’nın mübarek hareminde özel merasimler düzenlemekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.