İmam Seyyid Ali Hamanei: 40 senenin ardından onlar daha güçsüz biz ise tam tersine daha güçlüyüz

  • 26 Şubat 2019
  • 1.539 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: 40 senenin ardından onlar daha güçsüz biz ise tam tersine daha güçlüyüz

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei İran milletinin 40 sene öncesine göre daha güç kazanırken düşmanların güç kaybettiğini belirtti.
Hazreti İmam Hamanei, Hz. Fatıma-i  Zehra’nın (s.a) kutlu doğum günü dolayısıyla  İranlı meddahları ve Ehl-i Beyt (a.s) zakirlerini kabul etti.
Hazreti İmam Hamanei beyanatında Hazret-i Fatıma-i Zehra’nın (s.a) kutlu doğum gününü kutladı.
Hazreti İmam Hamanei , düşmanların tüm güç ve imkanlarıyla İslam İnkılabı karşısında saf tuttuklarına ve bazen da darbe vurduklarına işaretle, ancak İran milletin Allah’a tevekkül edip, görevlerini yerine getirerek, bu komploların üstesinde geldiğini ve bugün her zamankinden daha güçlü olurken düşman cephesinin zayıflattığını kaydetti.
Hazreti İmam Hamanei beyanatının devamında şöyle buyurdu: Şimdi 40 senenin ardından onlar ilk günden daha güçsüz bir durumdalar ancak biz ise tam tersine daha güçlüyüz. Bu da büyük Allah’ın bizim yanımızda olduğunu gösteriyor; ancak bunun için de bir şartı yerine getirmeliyiz ve o da her daim Allah’a güvenmemizdir. İşte bu dersi de İmam Humeyni (r.a) bize öğretti.” Allah’ın büyük peygamberleri ve imamların (a.s) dönemlerinde olduğu gibi bugün hak ve batıl cephesinin karşılaştığına dikkat çeken Hazreti İmam Hamanei , o dönemlerde sayı, imkan ve teçhizat olarak fazla ve güçlü olan batıl cephesinin yok olup gittiği gibi bugün de İslam İnkılabı’nın karşısında duran cepheyi aynı kader beklediğini ve düşmandan korkmamak ve yanlış hesap yapmamak gerektiğini söyledi. Hüseyni meddahlar ve zakirleri İslam ve İnkılab’ın hedeflerinin tahakkukunda bir sermaye olarak niteleyen İslam İnkılabı Rehberi, bu sermayeden Hüseyni ve Fatımi hedefler ve İnkılap maarifini anlatmak için yararlanmak gerektiğini beyan etti. Meddahların söyledikleri şiirin kavramsal olarak büyük etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Hazreti İmam Hamanei, bu kavram ve anlamların Kuran-i ve İslami ve derin düşünce ve aydın bakış ile birlikte olup, sanatsal yöntemleriyle İslam İnkılabı’nın hedefleri için kullanılması gerektiğini, böyle olması halinde İran milletinin azametli hareketi ve hatta İslam ümmetinin hareketi üzerinde büyük etki oluşturacağını vurguladı. Aile konusunun önemi ve yerine dikkat çeken Hazreti İmam Hamanei , aile düzenin İlahi bir sünnet olduğunu, ancak uluslararası kapitalizm ve siyonizmin ta kendisi olan insanlık düşmanlarının dünyada aile ocağını yok etme kararı aldıklarından toplumda aile düzeninin temellerini koruyup, güçlendirmek için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.