İmam Seyyid Ali Hamanei: ABD, İran Milletinin Karşısında Hiçbir Halt Edemez

  • 30 Haziran 2018
  • 1.852 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: ABD, İran Milletinin Karşısında Hiçbir Halt Edemez

Tahran’da yer alan İmam Hüseyin (a.s) Askeri Okulu’nun mezuniyet töreni bugün sabah saatlerinde Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin katılımı ile beyanatı eşliğinde gerçekleşti.

İnkılap Lideri konuşmalarına şu şekilde başladı: Düşmanın karşısında dayanırsanız gelecek nesiller zirveye ulaşacak; onlar yükselecek ancak bunun onuru size ait. İslam İnkılabı “sabır” ve “dindarlık” özelliklerine uyması şartıyla kökenli olup parlak bir geleceğe doğru ilerleyecek.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei sözlerini şöyle sürdürdü: Siz aziz gençler, devlet yöneticileri ve halkımızın farklı kesimleri bu sabır ile dindarlığa uyarsanız düşman bize hiçbir zarar veremeyecek. Ulusal iktidarın anlamı işte para harcayarak başka bir ülkeden silah satın alma anlamına gelmiyor; bu tam aptallık. Veya bir diğer ülkenin dünyanın başka yerlerinden gelip belli bir hanedanı korumak için askeri üs kurarak bazı milletlerin kanını dökmesi anlamına da gelmiyor. İran halkının iktidarını ortaya koyan en büyük kanıt ise bu milletin ilerlemek halinde olması ve ABD’nin de hiçbir halt yapmaya kadir olmaması.

Düşmanın günümüzdeki planlarına da işaret eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, “Düşmanın planı düzen ile millet arasında kopukluk oluşturmaktır, fakat bu da onların aptallığını açığa çıkarıyor çünkü İslam Cumhuriyeti’nin bizzat millete dayandığını daha anlayamamışlar” ifadelerinde bulundu.

Eski Amerikan başkanlarının İslami düzenin karşısında sürekli hezimete uğradığını bildiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, şöyle dedi: Halihazırdaki ekonomik baskıların amacı İran halkına diz çöktürmektir, lakin Allah’a güvenerek birliğimizi koruyup mümin ve istekli gençlerimizi takviye edeceğiz.

Bazı şahısların düşmanın karşısında boyun eğmeye teşvik girişiminde bulunduğunu da hatırlatan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, “Teslim olmanın bedeli direnişin bedelinden kaç kat daha yüksek iken dayanmanın beraberinde getirdiği faydalar ise teslim olmaktan yüzlerce kat daha yüksektir. İnatçı bir düşmanın karşısında diz çökmek ezilme ile yabancılaşmadan başka bir şeyle sonuçlanmayacak” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.