İmam Seyyid Ali Hamanei: ABD’nin politikası; savaş çığırtkanlığı ve zalimlere destek

  • 22 Ağustos 2018
  • 1.518 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: ABD’nin politikası; savaş çığırtkanlığı ve zalimlere destek

Hazreti Seyyid Imam Ali Hamaney Pazartesi günü kutsal topraklarda Hac ziyaretini yerine getiren hacılara gönderdiği mesajında Amerika’nın Müslüman milletlerin arasında savaş çığırtkanlığı yapan politikalarına değinerek önemli bazı gerçekleri beyan etti.

Seyyid Imam Ali Hamaney müşriklerden beraat etme merasiminde okunan mesajının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

Bugün müstekbir ve cani Amerika’nın davranışlarına bakın. Amerika’nın İslam ve Müslümanlara karşı esas politikası savaş çığırtkanlığı yapmaktır. Amerika’nın isteği ve habis çabası, Müslümanlarlı birbirine kırtırmaktır, zalimleri mazlumların başına yıkmaktır, zalim cephesini desteklemektir, zalimin eliyle mazlumu acımasızca ezmektir, bu korkunç fitnenin ateşini sürekli alevlendirmek. Bu yüzden Müslümanlar uyanık olmalı ve bu şeytani siyaseti boşa çıkarmalıdır.

Seyyid Imam Ali Hamaneyin bu sözleri kuruluşu üzerinden 250 yıl geçmesine karşın bu yılların önemli bir bölümünü dünyanın başka ülkelerinde savaş çıkarmakla geçiren bir devletle ilgilidir.

Günümüzde yayımlanan ve ifşa edilen bir çok bölge Amerika devletine bağlı casusluk kurumları ve örütleri başka ülkelerde darbe planlamak, komplo kurmak ve halkın seçtiği yönetimleri devirmekle uğraştıklarını ve başta İslam dünyası olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde darbelerden ve sayısız savaşların patlak vermesinden sorumlu olduklarını gösteriyor.

Yine miladi 2000 yılından bu yana, Amerika devleti şimdiye kadar başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere dünyada bir çok savaşı ve münakaşayı tetikledi, oysa bu savaşlar ve münakaşalar milyonlarca insanın hayatını kaybetmesi ve geride milyarlarca dolarlık yıkımın bırakılmasından başka hiç bir getirisi olmadı.

Amerika devletinin 2000 yılından sonra bölgeye ve dünyaya dayattığı savaşların başında 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra uluslararası terörle mücadele ve kendi kurduğu El-Kaide terör örgütüne karşı savaş bahanesi ile Afganistan topraklarına yaptığı çıkarma ve bu ülkeyi işgal etmesiydi. Amerika devleti Afganistan topraklarına El-Kaide terör örgütünü ve üyelerini yok etme bahanesi ile saldırdı. Oysa El-Kaide terör örgütü bizzat Amerika’nın katkıları ve Suud rejiminin destekleri ile kurulan bir örgüttü ve Afganistan topraklarında günden güne güç kazanarak büyümüştü.

Amerika devleti daha sonra da 2003 yılında Saddam rejiminin kitle imha silahlarını bahane ederek Baas rejiminin elinde bulunan kimyasal silahları yok etme iddiası ile Irak topraklarına saldırdı ve bu ülkeyi de işgal etti.

Ancak Amerika’nın bölgeye yönelik savaş çığırtkanlığı bu iki savaşla da son bulmadı. Amerika yönetimi son on yılda Irak ve Suriye topraklarında tekfirci IŞİD terör örgütünü ve diğer bazı tekfirci terör örgütlerini kurarak bu iki ülkenin halkına kan kusturdu ve yüz binlerce Iraklı ve Suriye vatandaşın katledilmesine sebebiyet verdi.

Amerika devleti daha sonra da Suud rejimi ve müttefiklerinin Yemen topraklarına tecavüzüne destek verdi. Suud rejimi bu savaşı Yemen’in yasal yönetimini devirmek üzere mazlum Yemen milletine dayattı. Amerika ise bu savaşlarla bölge ülkelerini parçalamak ve kendi planı olan büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmek istiyordu.

İşte bu yüzden Amerika’nın kapkara karnesine işaret eden İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei Amerika devletinin temel politikasını savaş çığırtkanlığı yapmak ve zalimleri desteklemek şeklinde ifade ediyor. gerçekte bu politika Amerika devletinin bölge milletlerine yönelik savaş, tecavüz ve katliamlarının temelini oluşturuyor.

Bu arada gerçi bazı uzmanlar Amerika yönetiminin kısa vadede bu savaşları dayatarak bazı hedeflerine ulaşmasından söz ediyor, fakat nihayetinde her savaşın sonunda büyük bir hezimete uğrayarak hedef ülkeden çekildiği gözleniyor.

Amerika’nın dünyada dayattığı savaşlardan büyük bir fiyasko ile çekilen savaşlarına Vietnam savaşını örnek vermek mümkün. Bu savaşta en az 58 bin Amerikalı asker helak oldu.

Irak savaşı da Amerika’nın büyük bir fiyasko ile çekildiği savaşlardan biridir. Nitekim Amerikalı askeri uzmanlar bu savaştan da Amerika için bir facia şeklinde söz ediyor. Bu savaş büyük bir yalana dayanarak başladı, fakat daha sonra da yalanı ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Amerikalı yetkililerin bölge gerçeklerini ve geçmişteki politikalarının yanlış olduğunu anlayarak hatalarından ders çıkarmaları gerektiğini belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.