İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerikalılar’ın iğrenç girişiminin ardından Ordu ve Devrim Muhafızları’nın kardeşlik eli güzel bir hareketti

  • 18 Nisan 2019
  • 1.527 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerikalılar’ın iğrenç girişiminin ardından Ordu ve Devrim Muhafızları’nın kardeşlik eli güzel bir hareketti

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, İran Silahlı Kuvvetleri’nin artan birliği ve işbirliğinin bir şart olduğuna işaretle, bunun düşmanı öfkelendirdiğini, Amerikalılar’ın iğrenç girişiminin ardından Ordu ve Devrim Muhafızları’nın kardeşlik elinin güzel bir hareket olduğunu kaydetti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, “18 Nisan Ordu Günü” münasebetiyle İran silahlı kuvvetlerinin üst düzey komutanlarını kabul etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei sözkonusu kabulde, Ordu’nun günümüzde her zamankinden daha dindar ve daha aktif olduğuna vurgu yaparak, silahlı kuvvetlerin İran’daki sel felaketinde halka yardım etmek için gösterdiği çabaların övgüye layık olduğunu ifade etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei ,düşmanı öfkelendiren her işin iyi ve doğru olduğunu belirterek, buna karşı herkesin düşmana moral veren ve küstahlaştıran her türlü eylemden uzak durması gerektiğini vurguladı. Amerikalılar’ın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı temelsiz sözlerinden amacın halkın moral ve maneviyatını zayıflatmak olduğunu belirterek şöyle buyurdu: Amerika’nın milyarlarca dolar borcu ve türlü sorun ve sıkıntıları var ve Karolina gibi bazı bölgelerde etkili olan sel ve fırtınanın üzerinden yıllarca geçerken hala o sorunları telafi edebilmiş değiller.

Ancak İran milletinin maneviyatını kırmak için saçmalıyorlar.” Ordu ve İran Silahlı Kuvvetleri’nin bölgesel varlığı ve düşmanların fitnelerine karşı koymalarına da dikkat çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei şu soruyu gündeme getirdi: Eğer Ordu ve Devrim Muhafızları IŞİD ile mücadeleye girmeseydi bugün bölge ve komşularımızın durumu ne olurdu ve kimler onlara hükümet ederdi?

” Terörizme uğrayan ülkelerin de gerekenleri yaptığını beyan eden
Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei , ancak İran Silahlı Kuvvetleri’nin rolünün gözardı edilmeyeceğini, bugün aslında Silahlı Kuvvetleri’nin bereketlerinden sadece İran milleti değil diğer ülkeler de yaralandığını vurguladı.

Ordu günü münasebetiyle İran Ordusu komutanları, personeli ve onların ailelerini tebrik eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei , Silahlı Kuvvetleri, “Milli Güç Simgesi ve Unsurları” olarak niteledi, “Bazı ülkelerde hatta özgürlük ve insan haklarından yana olduklarını iddia eden ülkelerde silahlı kuvvetler milleti bastırmak için diktatörlerin yanında duruyor. Nitekim  Paris’teki olaylarda bunu görebiliriz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.