İmam Seyyid Ali Hamanei: Bölgeyi Terk Edecek Olan Ülke İran Değil, Bizzat ABD’nin Kendisi Olacaktır

  • 30 Nisan 2018
  • 1.239 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Bölgeyi Terk Edecek Olan Ülke İran Değil, Bizzat ABD’nin Kendisi Olacaktır

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, “İşçiler Haftası” anısına bugün sabah saatlerinde ülkenin dört bir tarafından gelen işçi topluluklarıyla İmam Humeyni (r.a) Hüseyniyesi’nde bir araya geldi.

Eski Amerikan başkanların döneminde İran’la askeri çatışmaya girmeleri takdirde kaç katına darbe yiyeceklerine ilişkin söylediklerini hatırlatan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, “Onlar artık ekonomik ve kültürel savaşa odaklanmış durumdalar ve İran karşıtı ekonomik savaş komuta merkezleri ise ABD Hazine Bakanlığı” ifadelerinde bulundu.

Ekonomik savaşa karşı direnmenin ülke içi kabiliyetlere dayanma yoluyla mümkün olduğunu bildiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei şöyle dedi: Ben dünya ile bağları koparmayı asla savunmuyorum ancak sınırlar ötesine güvenme konusunun da gayet yanlış olduğunu düşünüyorum. Dünya sadece ABD ile birkaç Avrupa ülkesi değil, diğer ülkelerle titiz bir şekilde ilişki kurabiliriz; dünya ile ilişki kurmak dış etkenlere göz dikme anlamına gelmiyor tam tersine iç güçlerimize bakmamız gerekir.

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı bir diğer politikanın bölgedeki bazı bilinçsiz devletleri tahrik etme yöntemi olduğunu açıklayan Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei sözlerini şöyle sürdürdü: Amerikalılar Suudi Arabistan ile bazı bölgesel ülkeleri tahrik ederek İran’ın karşısında durmalarını sağlamaya çalışıyor ancak bunların aklı başında olursa hiçbir şekilde aldanmamaları gerekir; yani İran İslam Cumhuriyeti’nin karşısına çıkmaları surette kesinlikle hezimete uğrayacaklarını bilmeliler.

Amerika’nın bölgedeki varlığından doğan savaş, çatışma ve güvensizliğe de işaret eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei şu şekilde konuştu: Bu nedenden dolayı da ABD’nin ayağını bölgeden kesmemiz lazım ve onlar Batı Asya’dan çekilmeli. Buradan çıkacak ülke biz değiliz bizzat ABD’dir, zira biz buralıyız, Fars Körfezi ile Batı Asya bizim evimiz, fakat Amerika yabancı olarak fitne çıkarmak için burada. ABD ile yanında yer alan ülkelerin ayağının bölgeden kesileceğini bilmelisiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.