İmam Seyyid Ali Hamanei, Irak Başbakanı’nı kabul etti

  • 21 Haziran 2017
  • 1.276 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei, Irak Başbakanı’nı kabul etti

Tahran’a gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi dün İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edildi.

Haydar İbadi İslam İnkılabı Rehberi’nden önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri ile ayrı ayrı görüştü.

Cihangiri ile Irak Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Irak ordu birliklerinin terörizmle mücadeledeki son başarılarının bölgede istikrarın yeniden sağlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Irak birliklerinin teröristlerle mücadeledeki başarı ve zaferlerini Irak halkı ve hükümetine kutladı.

Cihangiri ayrıca, İran ile Irak’ın ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerini iyi olarak niteledi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi , Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri ile düzenlediği basın toplantısında  terörizmin yok edilmesinin ardından Bağdat’ın ülkeyi yeniden kalkındırma ve yapılandırmayı düşündüğünü belirterek, Irak’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ekonomi ve ticaret alanında iyi işbirliğine sahip olduğunu ve işbirliğine devam edeceğini kaydetti.

Irak Başbakanı Haydar İbadi ayrıca Tahran’da 7 Haziran’da düzenlenen terör saldırılarından dolayı taziyede bulunarak, Irak ve İran’ın birbiriyle işbirliği içinde teröristleri iki ülkeden uzaklaştıracaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.