İmam Seyyid Ali Hamanei: Irak devleti, Amerikan askerlerinin bir an önce Irak’ı terketmelerini sağlamalıdır

  • 07 Nisan 2019
  • 2.011 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Irak devleti, Amerikan askerlerinin bir an önce Irak’ı terketmelerini sağlamalıdır

İmam Seyyid Ali Hamanei: Irak devleti, Amerikan askerlerinin bir an önce Irak’ı terketmelerini sağlamalıdır.Onlar Irak halkı ve devletinin zayıf duruma düştüğünü sezdikleri an, hemen cinayetlerine devam edeceklerdir!

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile bir araya gelen İmam Seyyid Ali Hamenei, ‘Amerikalıların uzun süre askeri varlık gösterdikleri her ülkeden çıkrılmaları süreci zorlukla karşılaşmıştır’ diye konuştu.

İran ve Irak halklarının inanç, kültür ve tarihi ortaklıklarına değinen İslam İnkılabı Rehberi, ‘İran İslam Cumhuriyeti-Irak ilişkileri, iki komşu ülke ilişkisinden ötede olup, İran devleti ve halkı, Irak’ın gelişmesi ve saadete erişmesini kendi gelişme ve saadetleri gibi görüyor. Ancak Amerikalılar ettikleri laflara rağmen, Irak’ta var olan demokrasiyi ve siyasi aktibistlerinin varlığının kendilerine karşı olarak gördükleri nedeniyle Irak devleti, Amerikan askerlerinin bir an önce Irak’ı terketmelerini sağlamalıdır’ değerlendirmesinde buldunu.

Irak’ın insani kapasiteleri ve zengin yeraltı kaynaklarının bu ülkeyi Arap dünyasında en etkin ülkeye dönüştürdüğünün altını çizen İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, ‘Amerikalılar ve onların bölgedeki uzantıları, Irak’ın şimdiki demokratik yapısı ve iktidarına karşıdır ve bu durumu kendi lehlerine görmüyorlar’ ifadesini kullandı.

Amerikalılarla Suudilerin Irak hakkındaki konuşmalarının onların iç niyetleri ile farklı olduğuna işaret eden Ayetullah Hamanei, ‘IŞİD’ın Irak’ı işgal ettiği dönem, bu örgüte silah ve malzeme gönderiyorlardı. Şimdi ise Irak’ın IŞİD’i yendiği süreçte Irak’la dost olduklarını belirtmekteler’ dedi.

Amerika’nın Irak’ta varlık göstermesinin sırf askeri amaç taşımadığını kaydeden Ayetullah Hamanei, ‘Onlar uzun vadeli kalmaya ve Irak’ı işgal ettikleri ilk yıllar gibi kurulan devletlerin yeniden kurulmasını amçlamaktadır’ diye belirtti.

Irak Başbakanı’nın IŞİD artıklarının Irak’ta kalmaya devam ettiklerine yönelik kullandığı ifadelere işaret eden İran İslam İnkılabı Rehberi, ‘Çok dikkatli olunmali. Onlar Irak halkı ve devletinin zayıf duruma düştüğünü sezdikleri an, hemen cinayetlerine devam edeceklerdir’ diye bildirdi.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi de bu görüşmede yaptığı açıklamada, İran Lideri Ayetullah Hamanei ile görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘İran devleti ve halkı her daim zor günlerde Irak halkı ve devletinin safında yer tutmuştur. Bunun son örneği, İran’ın desteğiyle Irak’ta IŞİD’i yenmekti’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.