İmam Seyyid Ali Hamanei: Kürdistan’da Şehadet Daha Fazla Fedakarlıkla Beraber Olmuştur

  • 20 Haziran 2019
  • 889 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Kürdistan’da Şehadet Daha Fazla Fedakarlıkla Beraber Olmuştur

Dünya Müslümanları Ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei İranlı Kürt mücahitlerin yabancı düşmanla mücadeleye paralel olarak inkılap karşıtları ile de savaştıklarını belirterek, bu yüzden Kürdistan bölgesinde şehadet, daha büyük fedakarlık ve ihlaslı cihatla beraber olduğunu belirtti.

17 Haziran’da düzenlenen Kürdistan eyaleti 5400 şehidini anma kongresini düzenleyen yetkililerle görüşen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Kürdistan halkının dini ve teknik ihtilafların sebebiyet verdiği komploları etkisiz hale getirmekte öncü olduklarını, İran İslam Cumhuriyeti etnik bakımdan eşine ender rastlanan ülkelerden biri olduğunu, İran’da çeşitli etnik gruplarlı büyük İran devleti ve büyük İran milleti adı altında bir arada yaşadıklarını kaydetti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, düşmanlar ta baştan dini ve etnik ihtilaflardan yararlanarak İran İslam Cumhuriyeti nizamını çökertmek istediklerini, ancak Batı Azeraycan’da ve yine Kürdistan’da mümin ve akıllı insanlar bu komployu etkisiz hale getirerek düşmanları hüsrana uğrattıklarını belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, vatandaşlar ve özellikle genç kuşak, İslam inkılabının temellerini pekiştirmek için bu milletin ne gibi fedakarlıklar yaptıklarını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Pehlevi rejiminin Kürt halkını ve Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgeleri geride bırakmak gibi sakat ve yanlış politikaya işaret eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Kürdistan eyaletinin önde gelen yetkililerine de bölgenin geri kalmışlığını telafi etmek üzere daha fazla çaba ve emek harcamalarını tavsiye etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.