İmam Seyyid Ali Hamanei: Kutsal Savunmanın Gerçekleri Yaşatılmalı

  • 03 Ekim 2019
  • 906 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Kutsal Savunmanın Gerçekleri Yaşatılmalı

Dünya Müslümanlarının Ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei Merkezi eyalette düzenlenen 6200 şehit kongresinin yetkililerine, kutsal savunmanın seçkin hakikatlerinin eskimesine, unutulmasına veya inkar edilmesine müsaade etmemek gerektiğini belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Merkezi eyaletin 6200 şehidi dolaysıyla 30 Eylül 2019’da düzenlenen kongre yetkililerine hitaben beyanatı bugün kongrenin düzenlendiği merkezde yayımlandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei beyanatında şehit anaları, babaları ve eşlerinin değerli anılarını toplama zaruretine vurgu yaparak şöyle dedi:

Şehadet, yüce Allah bu seçkin insanlara sunduğu muhibet ve imtiyazdır ve bu parlak yolda yer alan şehitlerin, gazilerin ve mücahitlerin yaşam öyküleri baştan başa derslerle dolu ve bu insanların yüksek manevi derecelerini yansıtır.

Şehitleri anmak toplumun moralini ve umudunu daha da yükselttiğini ve geliştirdiğini belirterek şöyle ekledi:

Şehit ailelerinin anıları kayda alınırken üzerinde durulması gereken soru, bu insanların evlatları veya eşlerinin Allah yolunda cihat cephesinde bulunmalarına neden izin verdikleri sorusu olmalıdır.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei şehitlerin cihattan amacı ilahi rızayı kazanmak ve Hz. Seyyidi Şüheda’yı -s- zikretmek ve anmak olduğunu belirterek şöyle dedi:

Bu tür toplantılar ve kongreler işin sonu olarak telakki edilmemeli, bilakis gençleri ve ergenleri inkılap ve kutsal savunma ile tanıştırma yolunun başlangıcı olarak algılanmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.