İmam Seyyid Ali Hamanei: Modern Tebliğ Araçları İle Emperyalizme Karşı Mücadele Edilmeli

  • 04 Ekim 2017
  • 1.098 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Modern Tebliğ Araçları İle Emperyalizme Karşı Mücadele Edilmeli

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı dev bir propaganda ve uluslararası cephenin olduğuna işaretle, Hacc’ın halk ile irtibat sağlamak ve düşmanların propagandasını etkisizleştirmek için en iyi tebliğ tribünü olduğunu belirtti.

İmam Seyyid Ali Hamanei bugün bu yılki Hac Organizasyonunu tertip eden yetkililer ve İranlı Hacılar Başkanı’nı kabul ettiği görüşmede; İran İslam Cumhuriyeti karşısında türlü propaganda imkan ve araçlarıyla donatılmış çok tehlikeli ve aktif bir cephenin bulunduğuna işaretle, İslam Nizamı’nın bu cepheye karşı taarruzda bulunma ve direnme potansiyeli ve imkanlarına sahip olduğunu belirtti, “Bu tehlikeli cepheyle mücadele yolu, aydınlatma ve taarruz amaçlı propagandadır ve Hac, bu girişim için en esas ve önemli merkezlerden biri sayılıyor” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei; İranlı hacıların güvenlik ve izzetinin korunmasının önemli kaygılarından olduğunu belirterek, yetkililerin raporuna göre; bu yılki Hac merasimine katılan hacıların çoğu kez kendilerine yönelik gösterilen saygıdan memnun olduklarını, bazen olumsuzlukların yaşandığına dair rapor verildiğini bunun da takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

İmam Seyyid Ali Hamanei; Hac sırasında Kumeyl duası, beraat merasimi, tebliğ mitingleri gibi etkinliklerde İran’ın halk ile irtibat kapasite ve potansiyelinin tatil edilmesi veya sınırlandırılmasını, Suudi yönetimin İslam Cumhuriyeti’ne karşı bir oyunu olarak niteledi. “Bugün İslam dünyasında, İslam Cumhuriyeti’nin ağzından gerçekleri duymak isteyen çok sayıda elit ve seçkin insanlar var. Bu yüzden emperyalizmle mücadele, batının mahiyetinin ifşa edilmesi, İslam düşmanlarından uzak durulması ve Kumeyl duasının derin anlamlı kavramlarının etkin bir edebiyat, iyi üslup ve derin argümanla modern tebliğ araçlar üzerinden muhataplara iletilmeli” ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei beyanatının devamında; muhatapların zihninde yoğun olumsuz propaganda etkisi altında İran’a karşı soru işaretlerinin oluşmasını doğal olarak niteleyerek, “Hac organizasyonu sırasında, Suudi yetkililer, hiç utanmadan sıkılmadan, televizyon ekranlarından İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde konuştular. Bu sözlerin diğer ülkelerden sırandan halk için soru işaretleri oluşturması doğal bir şeydir, ancak halk ile irtibat kurma yoluyla bu muğlaklıkları gidermeli ve karşı tarafın hisarını kırmalısınız.” diye konuştu.

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin beyanatından önce İranlı Hacılar Başkanı Gazi Asker ve İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Hemid Muhammedi, bu yılki Hac merasiminde yapılan faaliyetler hakkında birer rapor sundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.