İmam Seyyid Ali Hamanei: Trump Halt Etti!

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.289 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Trump Halt Etti!

Tahran’ın Ferhengiyan Üniversitesi’ni ziyaret eden Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei, Eğitim Bakanlığı ve bu üniversitenin yetkilileri ve üniversite hocaları, çalışanları ve öğrencilerine hitaben iki ayrı konuşma yaptı.
Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei burada yaptığı konuşmada Trupm’a tepki göstererek: “ABD Başkanı’nın dün akşamki basit sözlerini duydunuz. Belki 10’dan fazla yalan söyledi. Hem nizamı hem de İran milletini tehdit etti. Ben İran milleti tarafından, Trump’a halt ettiğini söylüyorum.” Açıklamasında bulundu.
Nükleer meselenin bir bahane olduğunu gördünüz. Bu mesele ilk başladığında bazı arkadalar, nükleer mesele üzerinde neden bu kadar duruyorsunuz diyorlardı ama şimdi bu düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu görüyorsunuz. Bizim her sen 20 bin megabayt nükleer elektriğe ihtiyacımız var ama mesele budur ki ABD’nin İran’la olan sorunu daha büyüktür, nükleer enerji sadece bir bahanedir.
Biz anlaşmayı kabul etsek de onların bize karşı düşmanlığı bitmek bilmedi. Şimdi de bizim bölgede olan gücümüz ve füzelerimiz meselesini gündeme taşıyorlar. ABD’nin bize karşı olmasının nedeni, İslam Cumhuriyeti’nin onların İran’da olan varlığına son vermesi olduğunu bilmelisiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.