İmam Seyyid Ali Hamanei: Yetkililer ağaçlara hasar verilmesine müsaade etmemeli

  • 06 Mart 2019
  • 1.630 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Yetkililer ağaçlara hasar verilmesine müsaade etmemeli

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün öğleden önce “Ağaçlandırma Günü ve Doğal Kaynaklar Haftası” dolayısıyla iki fidan dikti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, “Doğal Kaynaklar Haftası” dolaysıyla yaptığı bir konuşmada, ülkedeki ormanlar, meralar ve bitki örtüsüne umursamama nedeniyle ülkenin çevresi büyük hasar gördüğüne dikkati çekerek, “Ağaçlar ve bitki örtüsünün korunması meselesi halk kültüründe gerçek yerini bulmalı.” dedi.

Bazı bölgelerde inşaat yapımı bahanesiyle yeşil alanlara zarar verildiğini belirten İslam İnkılabı Rehberi, bu eylemleri eleştirerek, ilgili yetkililere ağaçlara hasar verilmesine müsaade etmemelerini tavsiye etti.

İslam İnkılabı Rehberi, Ağaçlandırma Günü dolaysıyla fidan dikmeyi sembolik bir girişim olduğunu ve ağaç ve bitkiye önem verme kültürünü güçlendirme amacıyla yapıldığını vurguladı.

Çölleşmeyle mücadele kapsamında bazı zararlı ağaçların dikilmesini de eleştiren İmam Ayetullah Hamanei, “Ormanlar ve meraları korumaya özen gösterilmeli ve Yargı Erki başta olmak üzere diğer denetleyici kurumlar ormana yapılan saldırıların önüne geçmeli.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.