İmam Seyyid Ali Hamenei açısından güvenlik ve korunması zaruretleri

  • 31 Ekim 2019
  • 794 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamenei açısından güvenlik ve korunması zaruretleri

İslam İnkılabı Rehberi ve Başkumandan İmam Seyyid Ali Hamenei dün Hatemül Enbiya -saa- Hava Savunma Üniversitesi’nde 17.si düzenlenen askeri mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, güvenliğin korunmasının, İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerin kutsal ve hassas sorumluluğu olduğuna işaretle, düşmana karşı daha fazla caydırıcı ve savunma hazırlığına vurgu yaptı.

İmam Hamenei sözlerinde her toplum için güvenlik konusunun önemine işaretle bir ülkeye en büyük zararın güvenliğinin yok olması olduğunu belirterek bölgede güvenliğin yok olmasına dair düşmanların planlarına değinerek şöyle dedi:
“Iraklı ve Lübnan’a merhamet duyanlar, esas önceliklerinin güvensizliğe çare bulmak olduğunu bilmeliler ve bu ülkelerin halkı da, haklı taleplerinin ancak yasal yapılar çerçevesinde karşılanabilir olduğunu bilmeliler.”
İslam inkılabı rehberi yaptığı konuşmada, “tehlikeli oyunlar ve habis eylemlerin faillerinin tespit edilmiş olduğunu, bu olayların arkasında Amerika ve bölgedeki bazı gerici ülkelerce fonlanan Batı istihbarat servislerinin olduğunu belirtti.
Amerika son yıllarda bölgede askeri müdahaleler ve yıkıcı girişimleri ile el-Kaide’yi ve ardından IŞİD terörist grupları oluşturarak Afganistan, Irak ve Suriye’nin enkaza dönmelerine sebep oldu ve bölge halkların petrol ve servetlerini de yağmalayarak güvensizliği yaydı.
İslam inkılabı rehberi daha önce de devrim muhafızları ordusu komutanları ile yaptığı görüşmede, düşman ve özellikle Amerika’nın Afganistan, Irak ve Suriye’deki askeri masraflarına işaretle, “Onlar yüklü masraflarla IŞİD’i oluşturdular ve ona silah, para ve propaganda yardımları sağladılar ve şimdi Suriye, Irak ve İran gençlerin azmi ile IŞİD yok olunca yalan yere bizler IŞİD’i yok ettik diyorlar!” dedi.
Amerika ayrıca Yemen’in mazlum halkına karşı Suudi Arabistan’ın başlattığı savaşta Riyad’a destek vermek, Siyonist rejim israil’in işgalciliği ve cinayetlerinin kınandığı bildirileri veto etmekle binlerce savunmasız halkın ölümüne , savaşların devam etmesine ve ülkelerin enkaza dönmesine sebep olmuştur. Bu gerçekler güvenliğin, her ülke için başlıca konu olduğunu ve bu bağlamda tamamen hazırlıklı ve uyanık olunması gerektiğini gösteriyor.
İran İslam Cumhuriyeti istikrar ve güvenliğin korunması için stratejik düzeyde caydırıcı güç ve kabiliyete sahiptir ve bir an bile müdahaleci güçlerin kriz oluşturmak, vekalet savaşları ve terörizm ile güvenliği tehlikeye atmalarına izin vermiyor.
İran silahlı güçlerinin gerçek iktidarı, düşmandan korkmamak ve iç kabiliyetlere dayanmaktan kaynaklanıyor. Bu açıdan İran’ın güvenlik ve askeri doktrini bazı özelliklere sahiptir ve aynı zamanda müstekbir ordular ile kıyasta farklı ve insani değerler taşıdığını gösteriyor.
İslam inkılabı rehberi İmam Seyit Ali Hamenei müstekbir orduların doğal farklılıklarına işaretle, “Emperyalist güçlerin ordularının esas görevi, diğer ülkelere saldırmak, darbe vurmak ve işgal etmektir, ancak İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin mantığı ve felsefesinde savunma, güçlü ve sağlam bir yere sahipken, saldırı ve tecavüzün hiçbir yeri yok.” ifadelerini kullandı.
Müstekbir güçlerinin asla güvenlik peşinde olmadıkları, ayak bastıkları her yerde sonucun güvensizlik, savaş ve terörizmden başka bir şey olmadığı ise bir gerçektir.
Amerikalı ünlü teorisyen Noam Chomsky, “terörist gruplar ve IŞİD’e destek vermek, Amerika’nın normlar dışındaki davranışları olduğunu, fakat Amerika’nın İran’ı bölgede istikrarsızlıkla suçladığını” söylüyor.
Amerika güvenlik bahanesi sayesinde silah satışı ile bölge kaynaklarını sağmıştır, halbuki bizzat kendisi batı Asya bölgesinde en büyük istikrarsızlık kaynağıdır. Şimdi de düşmanların bölge ülkelerinin güvneliğini yok etmeye dayalı yeni fitnelerine şahit oluyoruz.
İmam Hamenei benzer senaryolara işaretle, “Düşmanlar aziz ülkemiz İran için de aynı şeyleri düşünmüşlerdi, ancak halk, zamanında ve uyanık olarak meydanda hazır bulundu ve Silahlı Kuvvetler de hazırlıklıydı ve o komplo etkisizleştirildi.” İfadelerini kullandı.
İslam inkılabı rehberinin bu bağlamdaki sözleri, düşman hedeflerinin mahiyeti ve onların bölge güvenliğini bozma hilelerini gösterirken aynı zamanda bölge ülkelerinin toplumun güvenliğini yok eden akımlara karşı direnmesi ve uyanık olması için bir tavsiye niteliğindedir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.