İmam Seyyid Ali Hamenei: Siyonist rejimle mücadele bütün İslam dünyası için şer’i bir görevdir

  • 26 Haziran 2017
  • 1.296 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamenei: Siyonist rejimle mücadele bütün İslam dünyası için şer’i bir görevdir

İran İslam İnkılabı rehberi  İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İslam fıkhına göre, İslam topraklarını işgal edenlere karşı mücadele ve cihad etmenin bütün müslümanlar için şer’i bir görev olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla yetkililer, yabancı büyükelçiler ve halk ile bayramlaşmada bulunan İmam Ayetullah Hamenei, İslam dünyası düşmanlarının ihtilaf ateşlerini alevlendirmedeki rolüne değinerek, ‘’Birlik ve ayrışmadan kaçmak tüm İslam ülkelerinin yararınadır ve Filistin meselesi etrafında birlik olarak unutulmasının önüne geçilmesi gerekir’’ dedi.

İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutlayan İmam Ayetullah Hamenei, düşmanların etnik, mezhepsel ve coğrafi bahanelerle ihtilaf yaratma çabalarına değinerek, ‘’Bir Amerikan senatörünün Sünnileri Şiiler karşısında destekleme yönündeki beyanları, onların İslam ve İslam ülkelerine düşman oldukları göz önünde bulundurularak komplodan başka bir şey değildir ve bu kaygı vericidir fakat maalesef İslam devletleri yetkilileri bu düşmanlıklardan gaflet ediyorlar’’ dedi.

Yemen, Suriye, Irak, Kuzey Afrika gibi İslam dünyası ülkelerindeki kanlı çatışmalara değinen İslam inkılabı rehberi  İmam Ayetullah Hamenei,’’İhtilaf ve ayrışma İslam ve İslam ümmetinin zararınadır ve buna karşılık İslam ülkelerinin birlikteliği ve bir biri aleyhine güç kullanmaması ilahi hikmetine dayalı ve İslam ülkelerinin yararınadır’’ dedi.

Kudüs Günü yürüyüşleri ve İran halkının tüm kentlerde Filistin milletini savunmak için yürüyüşlerine de değinen  İmam Ayetullah Hamenei, ‘’Bu yürüyüşler İslami birliğin onur verici örnekleridir. İslami birliğin anlamı Şii ve oruçlu halkın bu azametle sokaklara dökülmesi ve Sünni olan Filistinlilerle birlik olduklarını göstermeleridir’’ dedi.

İmam Ayetullah Hamenei, ‘’Filistin, İslam dünyasının ilk meselesidir fakat bazı İslam ülkeleri Filistin meselesini görmezden gelmekte ve unutturmaya çalışmaktalar’’ dedi.

Filistin ülkesinin topraklarının gasp edilmesi ve Filistinlilerin evleri ve yurtlarından kovulmasına işaret eden Ayetullah Hamenei, ’İslami Fıkıha göre bir İslam ülkesine düşman musallat olduğu takdirde tüm Müslümanlar direnmeye ve cihada mükellefler ve bundan dolayı bugün Siyonist rejimle mücadele tüm İslam dünyasına vaciptir’’ dedi.

Bazı İslam ülkelerin bu mücadeleye katılmamasını eleştiren Ayetullah Hamenei, ‘’İran milleti bu görevi yapmak için uyanıklar. İslam dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Müslüman milletler birlikteler ve İslam Devletleri görevlerini yerine getirmeliler’’ dedi.

İslam inkılabı rehberinin konuşmasından  önce Cumhurbaşkanı Ruhani, bir konuşma yaptı. Ruhani konuşmasında seçimlerin ve siyasi rekabetlerin tamamlandığını belirterek, rekabetin bundan sonra halka hizmet, kanunların uygulanması ve yüksek milli hedeflere ulaşmakta olması gerektiğini söyledi. Tahran’daki terör olaylarına değinen Ruhani,’’ Teröristler karşısında durarak milli birliği koruyan İran milletine, ülke için stratejik silahlar yapanlar ve düşman aleyhine bu silahları kullananlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ruhani, teröristlere verilen yanıtta sadece ülkenin savunma gücünün küçük bir bölümünün gösterildiğini ifade ederek, ‘’Silahlı kuvvetler, hükümet ve halk hepsi İslam İnkılabı Rehberinin arkasında milli birlik ve gücünü gösteriyorlar’’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.