İngiliz askerler, Suudi ordusu safında Yemen halkının katledilmesine yardım ediyor

  • 08 Ocak 2016
  • 993 kez görüntülendi.
İngiliz askerler, Suudi ordusu safında Yemen halkının katledilmesine yardım ediyor

Haber kaynakları, İngiliz askerlerinin Suudi rejimi ordusu saflarında Yemen’e yönelik cinayetlerde Suudi askerlerine yardımcı olduklarını ifşa ettiler.

İRNA’nın haberine göre, SKY News kanalı konuyla ilgili verdiği haberde, İngiliz ordusu uzmanlarının Suudi Arabistan’ın Yemen aleyhindeki cinayetlerine dair kampanyaya katıldığını ama İngiltere dışişleri bakanlığının söz konusu İngiliz uzmanların yalnızca danışman olarak bulunduklarını bildirdiğini açıkladı.

SKY News, Suudi rejimi ve Arap müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırılar ve cinayetlerinin insan hakları kuruluşlarının tepki gösterdikleri ve onların İngiltere’den Suudi rejimiyle ilişkileri gözden geçirmesini istediklerini bildirdi.

Sözkonusu kanal, şu ana kadar Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırılarında en az 10 bin kişinin öldüğünü belirtirken, İngiltere’nin direkt olarak Arabistan’a silah satmanın yanı sıra bu ülkenin Yemen’e yönelik cinayetlerinde de bizzat yardım ettiğini bildirdi.

İngiltere’nin son 5 yılda Arabistan’a 5.6 milyar pound silah sattığı bildiriliyor.

Bu arada BM insan hakları ofisi de 26 mart 2015’te başlayan Yemen aleyhindeki saldırılarda bu zamana kadar en az 2790 sivilin öldüğünü bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.