İngiliz General: Batı Suriye Savaşında Kaybetti

  • 17 Aralık 2016
  • 1.262 kez görüntülendi.
İngiliz General: Batı Suriye Savaşında Kaybetti

İngiliz Genelkurmay eski Başkanı, “batı Suriye’de yenildiğini itiraf etmelidir” dedi.

İngiliz Genelkurmay eski Başkanı David Richards, “batılı ülkeler Suriye savaşında kaybettiğini itiraf etmelidir” dedi.

General Richards Cuma günü BBC radyosuna verdiği röportajda şunları söyledi: “Maalesef Suriye savaşında kaybettik gibi görünüyor. Bizim açık bir strateji belirlememiz gerekiyor. Ben batı ülkelerinin politikacılarının ve liderlerinin bu konuya odaklanması gerektiğine inanıyorum.

Batı ülkelerinde açık bir strateji eksiği bulunmaktadır ama buna karşılık olarak Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, bu stratejiye sahiptir. Bu iki cumhurbaşkanının çok zeki bir şekilde batı liderlerine üstünlüğü vardır.”

2012 ve 2013 yıllarında Suriye’ye askeri müdahale önerisinde bulunan İngiliz Genelkurmay eski Başkanı sözlerine şunları ekledi: “Batı ülkeleri ya Beşşar Esad hükümetini devirmek için ya da buna alternatif olarak onun rejimini desteklemek için müdahalede bulunmalıydı.

Biz herkes tarafından güvenilen bir stratejiyi gündeme getirdik ve bunun bir yıl uygulanması gerektiğini vurguladık ama onlar bize bu kadar zamanları olmadığını söylediler ve bu yüzden bu plan yeteri kadar iyi değildi.

Bende tamam öyleyse, o zaman Beşşar Esad’ı desteklemeyi düşünmeye başlayın dedim. Bu ise diğer bütün senaryolardan daha kötü olacaktı.”
General Richards, Suriye’deki mevcut durumu dikkate alarak, bütün taraflardan en kısa zamanda bu savaşı sonlandırmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.