İngiliz İşçi Partisi: İşgal Güçlerinin Gazze’de Sivilleri Katletmesi Korkunçtu

  • 01 Nisan 2018
  • 903 kez görüntülendi.
İngiliz İşçi Partisi: İşgal Güçlerinin Gazze’de Sivilleri Katletmesi Korkunçtu

İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, işgal rejiminin askeri olarak gerginliği yükseltmesini ve Gazze Şeridi’nde Filistinlileri hedef almasını, işgal güçlerinin Toprak Günü gösterilerine müdahalesi sonucu 17 Filistinlinin şehit olmasını ve binden fazla kişinin yaralanmasını eleştirdi.

Corbyn, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da dün (31 Mart Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze’de haklarını isteyen sivil göstericilerin işgal güçleri tarafından katledilmesinin korkunç bir olay olduğunu söyledi.

İngiliz muhalif lider, ülkesinin hükümetini barış ve adalet için gerçek anlamda bir çözüme ulaşılması amacıyla sesini yükseltmeye davet etti.

İşgal ordusu Cuma günü Filistinlilerin Toprak Günü’nün 42’nci yıldönümü münasebetiyle Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirdikleri barışçıl gösterilere ateş açtı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 15 Filistinlinin şehit olduğunu ve 1416 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, Cuma günü iki Filistinlinin daha şehit olduğunu ve işgal güçlerinin söz konusu iki şehidin naaşlarını elinde tuttuğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.