İngiltere alıkonulan gemi meselesinin çözümünü istedi

  • 23 Temmuz 2019
  • 2.123 kez görüntülendi.
İngiltere alıkonulan gemi meselesinin çözümünü istedi

İngiltere Dışişleri Bakanı، Jeremy Hunt, İngiltere’ye ait alıkonulan petrol tankeri meselesinin çözümüyle ilgili ön çalışmaların yapılmasını istedi.

Fars haber ajansına göre, İngiltere dışişleri bakanı, İngiltere parlamentosunda yaptığı konuşmada Fars körfezinde İngiltere’ye ait petrol tankerinin uluslararası deniz hukukunu çiğnediği gerekçesiyle alıkonulmasıyla ilgili yaptığı konuşmada, ‘İran’dan derhal gemiyi ve personelini bırakmasını istiyoruz ve gemilerin güvenliği için Avrupa’dan bir güvenlik biriminin oluşturulmasını istiyoruz’ dedi.

İngiltere dışişleri bakanı, kışkırtıcı açıklamasının devamında, İngiltere’nin İran’la gerginlik peşinde olmadığını iddia ederken, İngiltere’nin önümüzdeki günlerde Fars Körfezi’ne savaş gemisi göndereceğini bildirdi.

İngiltere dışişleri bakanı açıklamasında İran’ın el koyduğu gemi meselesinin çözümü ve aynı şekilde İngiltere’nin kolonisi olan Cebelitarık yönetiminin elkoyduğu İran petrol tankerinin serbest bırakılmasına dair hiç bir somut açıklama yapmadı.

(Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ‘’İngiliz tankerinin Hürmüz Boğazında tevkif edilmesi mevcut kurallar çerçevesinde ve boğazdan geçiş kuralları çerçevesinde alınmış yerinde hukuki bir uygulamadır. ‘’ dedi.

Rebii yaptığı açıklamada, ‘’İngiliz gemisi hukuki bir hata yapmıştır ve İran bölgenin güvenliği için tankere müdahale etmiştir, fakat bazı ülkelerin geminin bir an evvel serbest bırakması için bizden istekte bulunmaları ilginçtir. Biz bu ülkelerden İngiltere’den aynı istekte bulunmalarını da istiyoruz. ‘’ dedi.

İngiliz ve İran tankerlerinin tevkif edilmelerini karşılaştırmanın haksızlık olacağını ifade eden Rebii, İngiliz tankerin mevcut deliller çerçevesinde İran kara suları içinde tevkif edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.