İngiltere dışişleri bakanından Arabistan Veliahdine övgüler

  • 01 Mart 2018
  • 1.254 kez görüntülendi.
İngiltere dışişleri bakanından Arabistan Veliahdine övgüler

İngiltere dışişleri bakanı Arabistan’a yağcılıkta bulunarak Arabistan’ı bölgede ılımlılık ve reform faktörü olarak tanımladı.

Arabistan Veliahtının İngiltereye ziyareti eşiğinde hem de Suudi arabistan’a, Yemen’de işlediği cinayetlerden dolayı eleştiri ve itirazların arttığı bir ortamda İngiltere dışişleri bakanı İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Muhammed Bin Salman’ın İngiltere’ye gelecek ziyaretinin Londra ve Riyad arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açacağını bildirdi.

Uzmanların İngiltere açısından bir utanç vesilesi olarak değerlendirdikleri İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan’ı “bölgenin güç merkezi” ve “İngiltere’nin Ortadoğu bölgesindeki en eski dostlarından biri olarak tanımlamıştır.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ülkesinin Yemen savaşında Arabistan’ın en büyük silah tedarikçilerinden biri olmasını gündeme getirmeksizin, kendilerinin Suudi Arabistan liderleri ile görüşmemeleri durumunda İngiltere’nin çıkarlarını temin edemeyeceklerini belirtmiştir.

Suudi veliahdi 7 Mart tarihinde İngiltere’ye gidecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.