İngiltere Suudi Arabistan’ı Silahlandırmaya Devam Edecek

  • 15 Kasım 2016
  • 1.221 kez görüntülendi.
İngiltere Suudi Arabistan’ı Silahlandırmaya Devam Edecek

İngiltere hükümeti, Suudi Arabistan’a yönelik silah ve askeri teçhizat satışını sürdüreceğini açıkladı.
İngiltere merkezli dünyaca ünlü Independent gazetesi dünkü sayısında İngiltere Meclisi Uluslararası Ekonomi ve Silah Satışını Denetleme Komitesi’nin İngiliz hükümetinden Suudi Arabistan’a yönelik her türlü silah ve teçhizat satışını durdurmasını istediğini yazdı.

Söz konusu komitedeki milletvekilleri, Suudi rejiminin İngiltere’den aldığı silahları uluslararası kanunlara aykırı kullanabileceğini ve insan haklarının ihlal edebileceğini bildirmelerine rağmen İngiliz hükümetinin milletvekillerinin bu talebini geri çevirdiği belirtilmekte.

İngiliz hükümeti, Suudi rejiminin bu silahları kullanma konusundaki kriterlerinin İngiltere kriterleri ile uyum içinde olduğunu iddia etmekte.

İngiltere 2015 yılında Suudi Arabistan ile 3.3 milyar poundluk askeri anlaşma imzalamış bulunmaktadır.

Suudi rejimi ise İngiltere, diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika’dan aldığı büyük çaplı modern silahlarla bir buçuk yılı aşkın bir zamandır Yemen’e karşı saldırı başlatmış durumda. Şu ana kadar Yemen savaşında Suudi rejiminin saldırıları sonucu en az 10 bin kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı. Ayrıca Yemen’de çok büyük maddi hasar meydana geldi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.