İngiltere’de İran büyükelçiliğine saldıranlar tutuklandı

  • 10 Mart 2018
  • 1.257 kez görüntülendi.
İngiltere’de İran büyükelçiliğine saldıranlar tutuklandı

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Londra büyükelçiliğine saldıranların tutuklandığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, saldırganların İran’ın Londra büyükelçiliği balkonunda tutuklandığını bildirirken bu  kişilerin derhal yargılanması ve cezalandırılmasını istedi.

Kendilerini Şirazi grubu üyeleri olarak bildiren saldırganlar dün İran’ın Londra büyükelçiliğine  saldırmışlar ve bu grup İran İslam Cumhuriyetinin mukaddes bayrağına hakarette bulunmuştur.

Sözkonusu girişimin hemen ardından İran dışişleri bakanı yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran İslam Cumhuriyetinin sözkonusu olaydan dolayı tepkisini ve itirazını İngiltere’nin Tahran büyükelçisine bildirdi ve Londra polisinin İranlı diplomatları uluslararası kanunlara göre koruması ve saldırganlara karşı gerekli girişimde bulunmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklama  yapan İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi,  İngiltere’nin İran büyükelçisinin İran’dan resmen özür dilediği ve polisin saldırganların bulunduğu yere giderek  kontrole ele geçirdiğini söyledi.

Saldırganların yanlarında bıçak ve sopa taşıdıkları gözlendi. Saldırganların tutuklanması, bu küstah girişimden üç saat sonra gerçekleşti.

İngiliz Şiası olarak da bilinen  Şirazi grubu Sadık Şirazi isminde bir şahsın etkisinde bulunuyor. Bu kişi Ehlisünnet’in mukaddeslerine de ihanet etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.