İngiltere’de müslüman doktorlar koronavirüs ile mücadelede en ön saftalar

  • 12 Nisan 2020
  • 4.858 kez görüntülendi.
İngiltere’de müslüman doktorlar koronavirüs ile mücadelede en ön saftalar

İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Müslüman doktorlar ve personel en ön safta yer alıyorlar.

İngiltere’de müslüman doktorlar koronavirüs ile mücadelede fedakarca çalışmaları takdir topluyor.

Son olarak İngiltere’nin Batı Midlands bölgesindeki Walsall Manor Hastanesi’nde görev yapan 36 yaşındaki hemşire Arema Nesrin, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Mısır asıllı patoloji uzmanı 79 yaşındaki Prof. Dr. Muhammed Sami Shousha da koronavirüs nedeniyle ölen diğer bir doktor oldu.

Ülkede, Nasrin ve Shousha ile beraber hayatını kaybeden Müslüman sağlık çalışanlarının sayısı 6 oldu.

İngiltere’deki Müslümanların kurduğu sivil toplum kuruluşlarından olan Cordoba Vakfının Başkanı Enes el-Tikriti, yaptığı açıklamada, Müslümanların yaptığı fedakarlığa dikkat çekti.

Tikriti, “Dünyanın dört bir yanından İngiltere’ye gelen Müslümanlar ve göçmenler, koronavirüs kurbanlarının hayatlarını kurtarmak için en iyilerimizi, en bilgililerimizi, en adanmışlarımızı, en onurlularımızı verdiğimizi ilan eden bir şeref listesini başlarının üstünde tutabilir.” ifadelerini kullandı.

Bu arada İngiliz Profesör, geçmişte yapılan Müslüman karşıtı ifadelere dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığına bir dönem İslamofobi konusunda danışmanlık yapan İngiliz Profesör Todd Green ise “(Başbakan) Boris Johnson’ın ‘İslam sorundur’ ve (eski Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı) Trevor Phillips’in ‘Müslümanlar bizim gibi değil’ dediği ülkede, Müslüman doktorlar başkalarını koronavirüsten kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atıyorlar.” açıklamasını yaptı.

Ülkede 24 Mart’ta doktor Habib Zaidi (76), 25 Mart’ta organ nakli uzmanı doktor Adil El Tayar (63), 29 Mart’ta kulak burun boğaz uzmanı Emced El-Hawrani (55), 1 Nisan’da da doktor Alfa Sa’adu (68) hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.