İngiltere’deki İslami merkezlerden Bahreyn rejimine kınama

  • 05 Mayıs 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
İngiltere’deki İslami merkezlerden Bahreyn rejimine kınama
İngiltere’deki 60’tan fazla İslami merkez ile enstitü Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn’de yargılanmasını çok sert şekilde kınadı. 

İngiltere’deki 60’tan fazla İslami merkez ile enstitü yayınladığı bir bildiride Al Halife’ye mensup mahkemenin Şeyh İsa Kasım’a karşı iddia ettiği “Humus adına para toplama ile kara para aklama suçunu” kınayarak, öne sürülen bu iddiaların İslam dini, Şii mezhebi ve  tüm din alimlerine karşı büyük bir saldırı olduğunu duyurdu.

Şeyh İsa Kasım’ın yargılanmasının şeriat ile anayasaya da aykırı olduğunu anlatan bildiride, “Mahkemenin aldığı karar Bahreyn Anayasası ile uyuşmamaktadır. Zira anayasaya göre kanunların kaynağı İslam’a dayanıyor ve humus konusu da İslam dini ile Şii mezhebinin farizelerinden birisidir” ifadesine yer verildi. Bu bildiriye imza atanlar, Ayetullah İsa Kasım’a yönelik yapılacak duruşmayı protesto ederek, bu girişimin Bahren’in istikrar ve güvenliğini etkileyebileceğini bildirdiler.

Sözü geçen bildiride ayrıca uluslararası toplum, din merkezleri, İslam dünyası ve Arap ülkelerinden söz konusu mahkeme duruşmasının durdurulması yönünde elinden geleni yapmları talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.