Ä°ngiltere’nin Ä°ran büyükelçisi: Ä°ran nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldı

  • 07 Ekim 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
Ä°ngiltere’nin Ä°ran büyükelçisi: Ä°ran nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldı

Ä°ngiltere’nin Tahran büyükelçisi Nicholas Hopton, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinin Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaÅŸmaya tam baÄŸlı kaldığını belirterek, ‘umarım ABD BaÅŸkanı Trump, Kongreye vereceÄŸi raporda Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldığını teyit eder’ dedi.

Ä°ngiliz büyükelçi, dün yaptığı açıklamada, Londra’nın Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlılığının Amerika tarafından teyit edilmemesi halinde bunun neden olacağı tehlikeleri defalarca açıkladığını ve Amerika’dan da bu anlaÅŸmaya baÄŸlı kalmasını istediÄŸini bildirdiÄŸini’ söyledi.

Ä°ngiltere’nin Ä°ran büyükelçisi, Londra’nın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldığını belirterek, ”Amerika’nın Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldığını onaylamaması halinde  bu uluslararası anlaÅŸmanın getirileri  ve bunun korunmasına devam  edeceÄŸini’ bildirdi.

Amerikan hükümetinin, bu ülkenin kendi iç kanunlarına göre her üç ayda bir kez Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kalıp kalmadığı konusunda onay vermesi gerekiyor. Bunun için son tarih ise 15 ekimdir.

EÄŸer Trump Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldığını onaylamazsa Amerikan Kongresi’nin  nükleer anlaÅŸmayı durdurması ve Ä°ran’a karşı yeni yaptırımlar konusunda karar alması için 60 günlük fırsatı olacak. EÄŸer Kongre, yaptırımların uygulanmasına dair karar verirse o zaman Amerika nükleer anlaÅŸmadan çıkacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.