“İngiltere’nin Netanyahu’yu Kabulü Teröre Desteğinin Göstergesi”

  • 09 Eylül 2015
  • 861 kez görüntülendi.
“İngiltere’nin Netanyahu’yu Kabulü Teröre Desteğinin Göstergesi”

İngiltere’deki “Filistinli Forumu”, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Londra ziyaretinin ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un halkın tepkisine rağmen Netanyahu ile görüşmede ısrar etmesinin büyük bir siyasi hata olduğunu ve Siyonist lobinin İngiliz hükümeti üzerindeki etkisini gösterdiğini söyledi.

Forumun basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Zahir Biyravi, İngiliz hükümetinin bu tavrının Filistin halkına ve Filistin davasını destekleyenlere Filistinlilerin yaşadığı büyük felakete neden olan İngiltere’nin Balfour’un yolunda yürümeye devam ettiği mesajını verdiğini ifade etti.

Ziyaretin Cameron hükümetinin işgal rejiminin devlet terörünü desteklediği anlamına geldiğine dikkat çeken Biyravi, İngiltere Başbakanı’ndan ülkesinin politikalarını Siyonistlerin çıkarlarından ayırmasını istedi.

İşgal rejimini desteklemeye devam etmenin İngiltere’nin imajına zarar vereceğini, Ortadoğu’da ve dünyada şiddet havasının oluşmasına neden olacağını kaydeden Biyravi, İngiltere’nin en azından işgal rejimine silah satışını yasaklayabileceğini, Netanyahu’ya baskı yaparak Yahudi yerleşim birimi inşasını ve Kudüs’teki Yahudileştirme faaliyetlerini durdurmasını isteyebileceğini söyledi.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ne açılan savaşta savaş suçu işlediği için Londra’ya ayak basar basmaz gözaltına alınmasını isteyen dilekçeye 107 binden fazla İngiliz imza atmış fakat İngiltere hükümeti konuk ülke devlet başkanları ve başbakanlarının dokunulmazlıkları olduğunu ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.