İnsan Hakları İzleme Örgütü: Amerika, İngiltere ve Fransa Arabistan’a silah satışını durdurmalı

  • 08 Ocak 2018
  • 907 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü: Amerika, İngiltere ve Fransa Arabistan’a silah satışını durdurmalı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İcra Direktörü Kenneth Roth, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın Arabistan’a silah satışını durdurmaları gerektiğini bildirdi.

Kenneth Roth, Suudi rejimine satılan silahların genel olarak Yemenlilerin öldürülmesinde kullanıldığını belirterek bu duruma son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu arada dünyanın çeşitli üniversiteleri ve siyasi çevrelerinden 250 kişi ABD ve Fransa cumhurbaşkanları ve İngiltere başbakanına ortak mektup yazarak, Yemen’de insani facianın önlenmesi için Suudi rejimine silah satışına son vermelerini istedi.

Mektupta, Yemenlilerin 1000 günden fazla süren savaşta artık dayanacak güçlerinin kalmadığı ve bu ülkenin açlık ve sağlık sorunları yaşadığı ve bunun da sorumlusunun Batının desteğindeki Arabistan’ın Yemen’e dayattığı savaş olduğu kaydedildi.

Bilindiği gibi Arabistan’ın mart 2015’ten beri Yemen’de sürdürdüğü savaşta bu zamana kadar en az 12 bin Yemenli sivil ölmüş, onbinlercesi yaralanmış ve ülkenin alt yapısı yüzde 80 oranında yok olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.