İnsan Hakları İzleme örgütü Arabistan’ın kadın hakları konseyine üyeliğini eleştirdi

  • 25 Nisan 2017
  • 1.220 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme  örgütü Arabistan’ın kadın hakları konseyine üyeliğini eleştirdi

BM insan hakları İzleme Örgütü Başkanı Hillel Neuer, Suudi Arabistan’ın BM “kadın hakları konseyine” üyeliğini şiddetle eleştirdi.

UN Watch TV kanalının bildirdiğine göre Neuer, Suudi Arabistan’ın hem pratikte ve hem yasalarda kadınlara karşı sistematik ve kurumsallaşan ayırım uygulayan bir rejim olarak en büyük ve en önemli uluslararası teşkilatın kadın hakları konseyine üye olmasının hayret verici olduğunu belirtti.

Hillel Neuer neden BM’nin dünyada cinsiyet eşitsizliği yayan başlıca ülkeyi kadın hakları konseyine seçmesini sorguladı.

BM kadın hakları konseyi üyelerinin seçiminde Amerika’nın yapılan oylamanın gizli olmasını vurgulamasına rağmen, seçilen ülkeler arasında Suudi Arabistan’ın en az oy (13 oyla) seçildiği belirtildi.

BM kadın hakladı konseyinin bildirdiğine göre Suudi Arabistan 2016 yılına cinsiyet ayırımı sıralamasında 144 ülke arasında 141.sırada yer alıyor.

Riyad’ın BM kadın hakları konseyine üyeliği, bu ülkede kadınların araba kullanma hakkından  bile mahrum oldukları, tek başlarına yolculuk veya ticari faaliyet yapamadıkları, bir erkek kayyumları olmadan tıbbi karar alamadıkları bir durumda gerçekleşiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.