İnsan Hakları İzleme Örgütü: Dünya İsrail’in insanlık dışı girişimlerine karşı dursun

  • 28 Kasım 2019
  • 558 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü: Dünya İsrail’in insanlık dışı girişimlerine karşı dursun

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), dünyadan İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı mücadele etmesini istedi.

İRNA’nın haberine göre, son zamanlarda işgal altındaki Filistin topraklarından ihraç edilen İnsan Hakları İzleme Örgütü yetkilisi Ömer Şakir, uluslararası toplumun İsrail’in insanlık dışı girişimlerine karşı mücadele etmesi gerektiğini belirterek, kendisinin siyonist İsrail tarafından ihraç edilmesinin de, insan hakları izleme örgütünün çalışmaları ve de Filistinlilerin haklarının desteklenmesinin önlenmesine yönelik olduğunu söyledi.

Ömer Şakir’in işgal altındaki Filistin topraklarından çıkarılması büyük tepkilere neden oldu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Hanan Aşravi, ırkçı İsrail’in insan hakları savunucusu Ömer Şakir’i sınır dışı etme kararını, işlenen ihlalleri gizleme ve bu ihlallere şahitlik eden tanıklardan kurtulma çabası olarak niteledi.

Siyonist İsrail makamları, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Filistin sorumlusu Ömer Şakir’i sınır dışı etme kararı almıştı.

Irkçı İsrail İçişleri Bakanlığı, Mayıs 2018’de Şakir hakkında, 2017’de yürürlüğe giren bir yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle sınır dışı kararı almıştı. Şakir, bakanlığın sınır dışı kararının iptal edilmesi için ırkçı  İsrail Yüksek Mahkemesi’ne başvurmuştu.Yüksek Mahkeme, 5 Kasım’da Şakir’in başvurusunu reddederek, İsrail’den ayrılması için 20 gün süre tanımıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.