İnsan Hakları İzleme Örgütünden ABD’ye İsrail’e Yardım Eleştirisi

  • 16 Kasım 2017
  • 992 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme Örgütünden ABD’ye İsrail’e Yardım Eleştirisi

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Filistinli çocukların haklarının İsrail rejimi tarafından ihlal edildiğini gerekçe göstererek, Amerika’dan bu rejime askeri yardımlarını kesmesini istedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü internet sitesi, geçen yıl İsrail’in 16 yaşındaki Ahmed isimli Filistin vatandaşını El-Halil şehrinde göz altına aldığını, 6 gün onu işkence ve sorguya tabi tuttuktan sonra en ufak bir gerekçe göstermeksizin salıverdiğini bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda, Ahmed’in başına gelen bu acı tecrübenin Ürdün Nehri Batı Yakasında Yaşayan bir çok Filistinli çocuk ve gencin başına gelmekte olduğu ve bunun artık normal bir hal aldığı, her yıl yüzlerce Filistinli çocuğun İsrail mahkemelerinde hakim karşısına çıkarıldığı belirtilmekte.

İsrail askeri bütçesinin yaklaşık %18’inin Amerika tarafından temin edilmekte olduğunu hatırlatan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Amerika’nın bu yardımlarının gerçekte siyonist İsrail rejiminin girişimlerinin Amerika tarafından da teyit edildiği anlamına geldiğini gösterdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.