İnsan Hakları İzleme Örgütünden Arabistan’a eleştiri

  • 15 Mart 2018
  • 940 kez görüntülendi.
İnsan Hakları İzleme Örgütünden Arabistan’a eleştiri

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan rejiminin bu kurumun taleplerini dikkate almamasını eleştirdi.

El-Cezire televizyonunun bildirdiğine göre İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Araştırmalar Bölümü sorumlusu Suudi yetkililere sürekli olarak bir çok mektup göndererek, Arabistan yönetimi tarafından sürekli kanunların ihlal edilmesi hakkında açıklamada bulunmasını istemiş ancak Suudi reimi tarafından her hangi bir yanı alamamıştır.

Bu örgüt ayrıca Suudi Arabistan’a çağrı yaparak, Veliaht Prensin emriyle yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınıp Ritz-Carlton Otelinde tutulan prenslere, bazılarının ölümüne yol açacak şekilde işkence yapıldığı iddiasını derhal inceleme çağrısı yaptı.

Merkezi New York’ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü Suudi Arabistan’a çağrı yaparak, Veliaht Prensin emriyle yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınıp Ritz-Carlton Otelinde tutulan prenslere, bazılarının ölümüne yol açacak şekilde işkence yapıldığı iddiasını derhal inceleme çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan yönetiminin ülkeyi modernize konusunda konuşurken, İnsan Hakları İzleme Örgütü, şiddeti durdurmak için baskısını sürdürüyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yayınladığı bir beyannameyle, Suudi Arabistan yönetiminden, Kasım ayında yolsuzluk hareketi kampanyası kapsamında tutuklanan prens ve işadamlarına kötü muamele yapanların hesaba çekmesini istedi. İnsan Hakları İzleme Örgütü York Times’da yayımlanan raporunda gözaltına alınan 17 prens, işadamının fiziki suistimalden tedavi edildikleri belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.