İnternet Üzerinden Siyonist İşgale Karşı Eylem Çağrılarına Ağır Para Cezaları

  • 21 Temmuz 2016
  • 750 kez görüntülendi.
İnternet Üzerinden Siyonist İşgale Karşı Eylem Çağrılarına Ağır Para Cezaları

Sosyal medya üzerinden İsrail’e karşı eylem çağrıları yapılmasına ağır para cezaları yükleyen yasa tasarısının taslak şeklinin okunuşu dün (20 Temmuz Çarşamba) akşam saatlerinde İsrail parlamentosunda gerçekleştirildi.

Yisrael Hayum gazetesinin yayınladığı bir habere göre değerlendirmesi bugün yapılacak yasa tasarısının Knesset’ten yani İsrail parlamentosundan geçmesi durumunda facebook, twitter, youtube gibi sosyal medya organları üzerinden 48 saat içinde İsrail’e karşı eylem çağrısı yapan her yayına 78 bin dolar para cezası verilebilecek.

İsrail parlamentosunun muhalif kanadından olan Revital Swid’in hazırladığı yasa tasarısının yasalaşması için gündeme alınmasından sonra bir komisyonda incelemesi yapılacak ardından üç ayrı oylamanın yapılmasından sonra kanunlaşabilecek.

Taslağa Knesset üyelerinin önemli bir kısmının destek verdiği ifade ediliyor. Destek verenler arasında muhalefet milletvekillerinin yanı sıra hükümete ortak olan partilerin milletvekillerinin üyeleri de bulunuyor. Gündeme alınması için farklı siyasi partilerden 21 milletvekili imza attı. İmza atanların üye olduğu siyasi grup ve partiler arasında Siyonist Cephe, Likud, Şas ve İsrail Evimiz gibi parti ve grupların üyeleri yer alıyor.

Yasa taslağının gündeme alınması için yapılan ilk oylamada ise 4 red oyuna rağmen 50 kabul oyu çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.