İntifadanın 16. Cumasında 2 Şehit

  • 16 Ocak 2016
  • 872 kez görüntülendi.
İntifadanın 16. Cumasında 2 Şehit
Filistinli gençler büyük bir kararlılıkla Kudüs Ä°ntifadası’nı sürdürüyor.

Dün Cuma namazından sonra Batı Yaka, Kudüs ve Gazze sınırında meydana gelen çatışmalarda 1 kişi işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldu, onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Dün (15 Ocak) Cuma namazından sonra Gazze sınırına yürüyen Filistinlilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıkması üzerine keskin nişancı bir işgal askerinin ateş açması sonucu Muhammed Ebu Zayid (18) adındaki Filistinli genç kafasından aldığı kurşunla şehit oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgal askerlerinin ateş açması sonucu ağır yaralanan Muhammed’in hastaneye kaldırıldığı ancak bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği duyuruldu.

Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar 24’ü Gazze’den olmak üzere 161 kişi şehit oldu.

Ulaşan haberlere göre Gazze sınırındaki Bureyc’in kuzeyinde çıkan çatışmalarda karnından yaralan Muhammed Mecdi Kayta (26) da şehit oldu.

Diğer taraftan dün Batı Yaka’nın Kalkiliya şehrine bağlı Kefer Kadum beldesinde çıkan çatışmalarda bir kişi gerçek mermilerle yaralanırken, Ramallah şehrine bağlı Bel’in köyünde yabancıların da katıldığı protesto eyleminde işgal askerlerinin yoğun bir şekilde plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu birçok kişi gazlardan etkilendi.

Ramallah’ın batısındaki Na’lin köyünde çıkan çatışmalarda ise bir kişi plastik mermilerle yaralanırken, 5 kişi de gazlardan etkilendi.

Beythalim şehrinde çıkan çatışmalarda 3 kişi yaralanırken, Sair beldesinde şehidini son yolculuğuna uğurlayan halka saldıran işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.