Irak Başbakanı İbadi: Irak’ın onarım ve yeniden yapımı ikinci mucizedir

  • 23 Nisan 2018
  • 954 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı İbadi: Irak’ın onarım ve yeniden yapımı ikinci mucizedir

Irak Başbakanı, teröristlere karşı tam galebe sağlanması mucizesini gerçekleştirdikleri gibi, ülkenin onarım, yeniden inşası, yatırım yapılması ve iş imkanlarının oluşturulması gibi ikinci mucizeyi de gerçekleştireceklerini bildirdi.

Es-Someriye televizyonunu bildirdiğine göre Irak Başbakanı Haydar İbadi, dün sabah saatlerinde Anbar ilini ziyaret etti. Ziyaretine Felluce Üniversitesiyle başlayan İbadi’nin İl Meclisi ile bir toplantı düzenlediği bildirilmekte. Anbar’a terör örgütü DEAŞ’tan geri alındıktan sonra ikinci ziyaretini gerçekleştiren İbadi, üniversitede yaptığı açıklamada, “Herkes terörle savaşın daha fazla zaman alabileceğini düşünüyordu. Ancak biz beklenenden daha kısa süre içerisinde bu zaferi elde etmeyi başardık” dedi.

Irak halkının ülkeyi müdafaa ettikleri dönemde siyasi amaçlar peşinde olmadıklarını ve sadece kendi vatanları uğruna sahnede olduklarını ve dökülen kanların bunun en somut kanıtının olduğunu bildiren Irak başbakanı, Irak’ın yararını istemeyen sesleye kulak verilmemesi gerektiğini söyledi.

Ziyaret öncesi açıklama yapan Anbar İl Meclis Başkanı Yahya Abdulcelil, başta görevlerine son verilen memurlar ve tazminat olmak üzere Başbakan İbadi ile birçok konuyu ele alacaklarını söylemişti.

Haydar İbadi Aralık 2017 tarihinde resmen ülke topraklarının tamamının IŞİD terör örgütünden kurtarıldığını ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.