Irak Başbakanı: IŞİD Terör Örgütü İle Müzakere Etmiyoruz

  • 01 Temmuz 2018
  • 1.646 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı: IŞİD Terör Örgütü İle Müzakere Etmiyoruz

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, terör örgütü IŞİD ile her alanda mücadele etmeye devam ettiklerini söyleyerek; “Onları dağlarda dahi takip ediyoruz ve asla müzakere gibi bir seçeneği düşünmüyoruz” dedi.

Gazetecilere konuşan Irak Başbakanı İbadi, hiç kimsenin Irak’ın ve Irak silahlı kuvvetlerinin terör örgütleri karşısındaki kazanımlarını yok etmeye hakkı olmadığını söyleyerek; “Tüm Iraklılar düşmanın oyunları ve fitneleri karşısında uyanık olmalı ve birlikteliklerini korumalıdırlar” ifadesini kullandı.

Terör örgülerine karşı vahdet ve tek vücut olarak zafer kazandıklarını söyleyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bundan sonraki süreçte de vahdete ihtiyaçları olduklarını belirterek; “Terör örgütleri ile mücadelemize aynı şekilde devam ederek onları tamamen yok edeceğiz. Teröristleri dağlarda ve çöllerde takip etmekteyiz” şeklinde konuştu.

IŞİD terör örgütü ile Irak hükumetinin müzakere ettiğine dair iddiaları yalanlayan el İbadi, daha öncede teröristler ile müzakereye karşı olduklarını vurgulayarak; “bugün de aynı şeyi düşünüyoruz. IŞİD terör örgütünün tek cezası vardır ve oda ölümdür” dedi.

Irak Başbakanı son olarak; Kerkük-Diyale kara yolunda gerçekleşen terör saldırısının faillerinin perşembe günü idam edileceklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.