Irak başbakanı: Kerbela hadisesi tüm insanlığa aittir

  • 10 Kasım 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Irak başbakanı: Kerbela hadisesi tüm insanlığa aittir

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerbela hadisesinin insanlığın tamamına ait bir hadise olduğunu ve bu hadisenin hiç bir din ve mezheple irtibatının olmadığını söyledi.

Haydar el’İbadi, Hüseyni Erbain münasebetiyle yaptığı açıklamada, Kerbela’da Hazreti Hüseyin’in (S) başına gelen musibet, insani bir durumdur ve onu  her hangi bir dinle irtibatlandırmamak gerekir’ dedi.

Irak başbakanı, İmam Hüseyin’in (S) kıyamının  insanların esaretten ve kölelikten kurtuluşu için bir kıyam olduğunu belirterek,  bütün müslümanların görevinin sözle değil aksine amelde Hz. Hüseyin (S) gibi hareket etmek olduğunu söyledi.

İbadi, “Erbain” anmaları dolayısıyla devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, “Terörü yendiğimiz gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceğiz. Yolsuzluk yapanları hak ettikleri hapis cezasına çarptıracağız.” dedi.

Terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle yerlerinden edilenlerin evlerine dönebilmesi için gerekli çabayı sürdüreceklerini söyleyen İbadi, önceki gün düzenlediği basın toplantısında da bundan sonraki mücadelelerinin yolsuzluğa karşı olacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.