Irak Bayındırlık Ve İskan Bakanı: IŞİD’in Irak’a Maliyeti 7 Milyar Doları Aştı…

  • 07 Aralık 2014
  • 998 kez görüntülendi.
Irak Bayındırlık Ve İskan Bakanı: IŞİD’in Irak’a Maliyeti 7 Milyar Doları Aştı…

Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Tarık el-Haykani IŞİD’in 65’i aşkın köprüyü yıktığını, bakanlık olarak zararlarının 7 milyar doları aştığını açıkladı.
Haykani, yaptığı açıklamada, “Terör örgütü IŞİD’in, Diyala, Ninova (Musul), Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde yıktığı en az 65 köprü ve tahrip ettiği alt yapının devlete maliyeti 7 milyar doları geçiyor” dedi.

Bir çok köprünün, konutun IŞİD saldırılarında yıkıldığını, karayollarının ve altyapının ise tahrip edildiğini aktaran Haykani, “Söz konusu 4 vilayette yaşanan yıkımın ortadan kaldırılması ve yeniden imar için uluslararası desteğe ihtiyaç var çünkü Irak’ın bütçesi buna yetmez” ifadelerini kullandı.

Irak Elektrik Bakanlığı geçen ay Diyala, Salahaddin, Ninova ve Enbar’daki zararının 1 milyar dolardan fazla olduğunu bildirmişti.

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.