Irak cumhurbaşkanı, Barzani’nin referandum tutumuna karşı çıktı

  • 25 Haziran 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Irak cumhurbaşkanı, Barzani’nin referandum tutumuna karşı çıktı

Irak Cumhurbaşkanı mübarek Ramazan bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajla Irak halkını birlik ve dayanışmalarını korumaya ve görüşmeler yoluyla iç sorunların çözümlenmesine çalışmalarını istedi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre Irak cumhurbaşkanı Fuat masum, bayram mesajında, Irak Kürdistan bölgesinde referandum yönünde yapılan girişimlere temasla, tüm halk içerisinde kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, görüşmeler yoluyla ülke sorunlarının giderilmesi, kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, ırkçılık ve gruplaşmaya karşı çıkılmasının bugün Irak için bir zaruret olduğunu bildirdi.

Irak Kürdistan bölgesi partileri son dönemde Barzani liderliğinde ortak bir oturum düzenleyerek bu bölgenin Irak’tan ayrılması amacıyla 25 Eylül 2017 tarihinde Kürdistan bölgesinde referanduma gidilmesini kararlaştırmışlardı.

Irak medyası kendisi de bir Kürt olan Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum’un Ramazan bayramı mesajıyla resmen Kürdistan bölgesinin bölünmesi amacıyla referanduma gidilmesine karşı çıkmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.