Irak Cumhurbaşkanı yardımcısından Washington’a eleştiri

  • 22 Şubat 2015
  • 819 kez görüntülendi.
Irak Cumhurbaşkanı yardımcısından Washington’a eleştiri

Irak Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Nuri Maliki, Amerika’yı terör konusunda izlediği yanlış politikalarından dolayı eleştirdi.

Irak’ın eski başbakanı ve şimdiki cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olan Maliki dün yayınladığı bildiride, Amerika ve müttefiklerinin bölgede terör konusunda izlediği siyasi hedeflerinde tüm dünyaya ihanet ettiklerini belirtti.

Nuri Maliki ayrıca, sözkonusu politikaların silahlı terör gruplarının Irak ve diğer bölgelere nüfuz ederek, buradaki faaliyet alanlarını genişletme imkanı sağladığını kaydetti.

Maliki sözkonusu bildiride, Amerika Başkanı Barack Obama’nın Irak’ın önceki hükümeti döneminde terör gruplarının bu ülke topraklarına sızmaları yönündeki beceriksiz siyasetleri konusundaki son açıklamalarını eleştirerek, sözkonusu açıklamaları Washington’un başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge ve dünyadaki durum konusunda bocalama siyasetlerinin göstergesi olduğunu belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı açıklamalarının devamında, Irak’ın önceki hükümetinin terör örgütü IŞİD’ın Irak ve Suriye topraklarında askeri üsler oluşturduğunu ABD’ye bildirerek bu konuda çözüm anlaşmaları yönündeki taahhütlerine uymalarını istediği, Washington’un ise bu konuya ilgisiz kaldığı belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.