Irak direniş grupları: Amerikalılar çekilmezse, saldırılarımızdan güvende olmayacaklar

  • 23 Ağustos 2020
  • 3.477 kez görüntülendi.
Irak direniş grupları: Amerikalılar çekilmezse, saldırılarımızdan güvende olmayacaklar

Irak direniş grupları, Amerikan askerlerinin bu ülke topraklarından çekilmesi gerektiğine vurgu yaparak, aksi takdirde, askeri gerginlik aşamasına geçecekleri uyarısında bulundular.

Irak direniş grupları, bu ülke Başbakanı Mustafa el Kazımi’nin vadettiği gibi, hakimiyetin tahakkuku için Irak’ın yiğit milletinin temsilcisi olmasını beklediklerini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı meseleleri kendisine dikte etmeyi beklemediklerini kaydetti.

Açıklamada, el Kazımi’nin Washington’dan getireceği bazı projelerin propaganda amaçlı ve kandırıcı ve bazılarının da Irak’ın kaynaklarının ABD tarafından yağmalanması ve çalınması için olduğu ifade edildi.

Irak direniş grupları ayrıca, el Kazımi’nin Washington ziyareti sırasında Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekilmesi konusunun gündeme getirilmemesinin Irak’ın egemenliği, milletin onuru ve anayasanın başbakan tarafından baypass edilmesi anlamına geldiğini deklare ettiler.

ABD Başkanı Donald Trump, dün el Kazımi ile yaptığı görüşmede Amerikan askerlerinin 3 sene zarfında Irak’tan çekileceğini ileri sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.