Irak dışişleri bakanı: Avrupa Saddam’ın Halepçe’deki kimyasal cinayetini geç anladı

  • 14 Nisan 2017
  • 1.171 kez görüntülendi.
Irak dışişleri bakanı: Avrupa Saddam’ın Halepçe’deki kimyasal cinayetini geç anladı

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Irak ve bölge ve uluslararası gelişmeler seminerinde yaptığı konuşmada, Avrupalıların diktatör devrik Saddam’ın Halepçe’deki kimyasal cinayetini geç anladığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Caferi, Suriye’nin İdlib bölgesindeki kuşkulu kimyasal saldırının  çok iyi bir şekilde  araştırılması ve kimler tarafından hangi maksatla yapıldığının ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, devrik Saddam rejiminin Halepçe’deki kimyasal cinayetini Avrupa’nın 15 yıl sonra anladığını ve İran’ın o saldırıda müdahalesinin olmadığını gördüğünü itiraf ettiklerini bildirdi.

Bilindiği gibi 15 mayıs 1988 tarihinde  devrik Saddam rejimi Irak’ın Halepçe kasabasında  kimyasal saldırı düzenlemiş ve o saldırıda yüzlerce masum insan ölmüş ve yaralanmıştır.

Caferi, İran’ın Irakta varlığına temasla, Irak’ta 2014’de Amerika’nın liderliğinde kurulan IŞİD’le mücadele koalisyonunun teşkilinden önce İran ve Çin’in Irak’ta   teröristlerle mücadele konusunda en fazla yardım eden ülkeler olduğunu söyledi.

İran’ın bölgenin güçle ve etkili ülkesi olarak niteleyen İbrahim Caferi, İran’ın halihazırda teröristlerle mücadele konusunda Irak halkı ve devletinin yanında hareket ettiğini ve yardım ettiğini söyledi.

Caferi Türkiye ile ihtilaflara da değinerek, bu ihtilafların temelinde Türkiye’nin Irak’ta askeri varlığı ve Irak’ın içişlerine müdahalesinin bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.