Irak Dışişleri Bakanı, BM’ye Çağrı Yaptı

  • 07 Mayıs 2015
  • 781 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı, BM’ye Çağrı Yaptı

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, BM’ye “ülkesinin toplumsal birliği ve egemenliğine karşı atılan adımlara” yönelik tavır alınması çağrısı yaptı.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Birleşmiş Milletler’e “ülkesinin toplumsal birliği ve egemenliğine karşı atılan adımlara” ilişkin kararlı bir tavır alınması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, BM Irak Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya gelen Caferi, BM’nin Irak’a çeşitli alanlardaki desteğinin önemine vurgu yaptı. Geçen hafta ABD Kongresi’ne sunulan Peşmerge ve Sünni güçlere askeri yardımlarla ilgili tasarıya işaret eden Caferi, BM’nin dünya halklarına destek verilmesi ve korunmaları konusunda “uluslararası bir şemsiye” niteliği taşıdığını belirterek, “Irak’ın toplumsal birliği ve egemenliğine karşı atılan adımlara ilişkin BM’nin cesur bir tavır alması gerektiğine” dikkati çekti.

BM Irak Temsilcisi Kubis de BM olarak Irak’a her alanda destek olunması için bütün imkanların seferber edileceğini belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin, görüştüğü 2016 mali yılı için Ulusal Savunma Yetki Tasarısı’nda, Irak için öngörülen 715 milyon dolarlık fonun en az yüzde 25’inin Peşmergeler, Sünni yerel güvenlik güçleri ve ulusal muhafızlarına doğrudan yardımlar için kullanılması gündeme getirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.