Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Irak’ın Parçalanmasına Hiçbir Zaman İzin Vermeyeceğiz

  • 05 Mayıs 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Irak’ın Parçalanmasına Hiçbir Zaman İzin Vermeyeceğiz

Irak dışişleri bakanı İbrahim El’Caferi, ülkesinin Irak’ın toprak bütünlüğü ve hâkimiyetini korumakta olduğunu ve hiçbir zaman parçalanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Caferi, dün Macaristan dışişleri bakanı ile Bağdat’ta yaptığı ortak basın toplantısında, Irak’ın saldırılar karşısında parçalanmasına izin vermeyeceklerini bildirirken, Irak konusunda kararı vereceklerin yalnızca Iraklılar olduğunu dile getirdi ve ‘Irak hiçbir zaman saldırılar karşısında parçalanmasına izin vermez” dedi.

Irak dışişleri bakanı, terörist gruplara karşı mücadele konusuna da temas ederken, uluslar arası desteğin gerçekte böyle bir sorunun oluşmasına neden olduğunu bildirdi.

Macaristan dışişleri bakanı da, sözkonusu basın toplantısında, ülkesinin yalnızca IŞİD’in yenilgisini istemediğini aynı zamanda Irak’ın gelecekte yeniden yapılanması için de faaliyetten yana olduğunu söyledi.

Macaristan dışişleri bakanı ayrıca teröristlerle mücadele konusunda yardım amacıyla Irak’a 150 kadar asker göndermek hedefinde olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.